Španovićeva i Jelača u Beogradu: Ponosne na srebro, hoćemo još veće rezultate!

Srpske osvajačice medalja prvi put pred medijima posle osvajanja srebrnih medalja na Evropskom prvenstvu u Cirihu

  • 1

Vicešampionke Evrope sa minulog atletskog šampionata u Cirihu Ivana Španović i Tatjana Jelača rekle su danas da su njihove medalje uspeh celog srpskog sporta i obećale da će na narednim takmičenjima biti još bolje.

Španovićeva je posle bronze na prošlogodišnjem SP u Moskvi sada osvojila srebro u skoku u dalj, dok je Jelača u bacanju koplja, takođe srebrom, stigla do najvećeg uspeha u karijeri.

- Ovo nije uspeh samo Jelače i mene, već srpskog sporta. Ponosna sam na moje srebro i verujem da se tu neću zaustaviti. Očekuju me mitinzi Dijamantske lige i nadam se da ću probiti granicu od sedam metara - izjavila je Španovićeva na konferenciji za medije u prostorijama Komtrejda na Novom Beogradu.

Jelača je istakla da se potajno nadala osvajanju medalje u Cirihu.

- Iako sam imala dosta pehova sa povredama, verovala sam da je to dostižno. Ovo je prva velika medalja za mene i nadam se da ću u narednim godinama imati još bolje rezultate - rekla je Jelača i posebno se zahvalila Ministarstvu omladine i sporta na pomoći.

Goran Obradović, trener Ivane Španović, objasnio je da njena frizura nije uticala na to da ostane bez zlatne medalje.

- Vreme u finalu je bilo loše, zbog čega je prvi put borba za medalju odložena za pola sata. Bili smo spremni na sve, ali nažalost vetar je jako duvao u grudi svim atletičarkama. Znao sam da će snažne devojke, kao što je Ivana, profitirati. Vodila je do treće serije i ostaje mali žal što posle toga nismo više rizikovali. Ipak, možemo da budemo zadovoljni srebrnom medaljom - rekao je Obradović.

Dragiša Ðorđić, trener Tatjane Jelače, zahvalio se Atletskom savezu Srbije (ASS)koji je omogućio dobre uslove za pripreme uoči EP u Cirihu.

- Radili smo naporno tokom cele godine i pregurali dosta toga. Potajno samo se nadali osvajanju medalje, konkurencija je bila jaka, ali smo uspeli - naveo je on.

Predsednik ASS Veselin Jevrosimović čestitao je Španovićevoj i Jelači na velikom uspehu i naglasio da su ostvarile veliki rezultat, kako za atletiku, tako i srpski sport u celini.

Konferenciji za medije, između ostalih prisustvovali su i Predrag Peruničić, državni sekretar za sport u Ministarstvu Omladine i sporta, kao i potpredsednik Sportskog saveza Srbije Slobodan Jović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA