KAKVO OPRAVDANJE: Profesore ne mogu na dođem na kontrolni, imam trku Formule 1!

Holandski tinejdžer Maks Ferštapen voziće naredne godine u karavanu Formule 1*Holanđanin ima svega 17 godina, a postaće najmlađi vozač u istoriji ovog takmičenja

  • 8

Maksu Ferštapenu će se život promeniti iz korena. Holandski tinejdžer od sledeće godine moraće da uklapa trke Formule 1 sa svojim obavezama u školu, a evo o čemu se zapravo radi.

Naime, Ferštapen ima samo 17 godina, a u narednoj sezoni Formule 1, on će postati najmlađi vozač u istoriji ovog takmičenja. Ferštapen se ove sezone takmičio u Formuli 3, ali je potpisao ugovor sa Toro Rosom i tako ostvario dečački san.

Ova odluka podelila je mišljenja među velikim imenima najbržeg karavana na svetu, pa tako Felipe Masa, Danijel Rikardo i Adrijan Sutil, javno su se zapitali da li je mladi Holanđanin dovoljno star da se takmiči. Ipak, Holanđanin zastupa suprotan stav.

- Uvek sam pravio velike korake. Od kartinga do F3 je bio očigledno veliki korak. Mislim da sam spreman za F1. Godine su samo broj, a na stazi treba da se pokaže šta se zna. Mislim da sam spreman za to. Koliko prilika dobijate ovih dana. Što se tiče vožnje, to ne bi trebalo da bude problem, više je problem sve ono što ide uz to. Mislim da nije dobro ako vam treba trener za glavu. Treba vam jaka volja, i ne vidim da tu ima ikakvih problema - rekao je Ferštapen.

Njegova veća briga je kako da uz sve obaveze koje će imati na stazi da uklopi završnu godinu školovanja.

- I dalje mi treba plan kako to da izvedemo. Videćemo - rekao je tinejdžer i dodao da ima veliku podršku oca, koji je takođe bio profesionalni vozač, kao i da mu je idol Fernando Alonso:

- Moj stil se razlikuje od tatinog, možda je više kao Alonsov. On je agresivan kada je to potrebno, a sve je pod kontrolom inače. To je ono što mi se sviđa i to je ono što sam pokazao ove sezone u F3. Mislim da sam više kao on - rekao je Ferštapen.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kotrljator

    23. avgust 2014 | 12:14

    Ako iz F3 u F1 dobar napredak,znaci sme da vozi pre 18 , pa onda udri mili

  • Santa Klaus

    23. avgust 2014 | 08:46

    Samo teraj mali, svaka ti cast, a razred zavrsi vanredno ;-)

  • Panco

    22. avgust 2014 | 22:05

    Dobar vozac kao i Magnusen u Meklarenu.A Zil Bjanki da ima konkurentan bolid bio bi jos bolji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA