Zašto je Partizan optužen za kačenje jermenske zastave u Tašmajdanskom parku?

Incident u Beogradu neko pokušao da prebaci na tim iz Humske, kojeg u četvrtak očekuje meč sa Nefčijem u Bakuu

  • 10

Ambasada Azerbejdžana okrivila je Fudbalski klub Partizan za kačenje jermenske zastave kod spomenika Hejdaru Alijevu u Tašmajdanskom parku, koji simboliše prijateljstvo dva naroda.

Predstavnici zemlje u kojoj crno - beli fudbaleri u četvrtak igraju revanš meč baraža Lige Evrope protiv Nefčija, a put u Baku planiran je za sredu u devet sati, oštro su reagovali na ovu optužbu.

Poznato je da Azerbejdžan i Jermenija imaju višegodišnji sukob, koji je prerastao u rat, a na sportskim borilištima, zabranjeno je suočavanje takmičara i klubova iz ove dve zavađene republike.

Preko klupskog sajta oglasio se predsednik crno - belih Dragan Đurić.

Prenosimo saopštenje u celosti.

Poštovana gospodo,

Fudbalski klub Partizan izražava svoje duboko žaljenje i krajnje nezadovoljstvo povodom neprimerene i ekstremne provokacije i incidenta koji je zlonamerno povezan sa utakmicama između FK Neftči iz Bakua i našeg kluba.

FK Partizan odlučno osuđuje nasilničko ponašanje i zloupotrebu sporta za političke ciljeve.

Smatramo da se očigledno radi o pokušaju da se pokvare bliski odnosi i saradnja Azerbejdžana i Srbije i nanese šteta prijateljstvu i partnerstvu dva naroda. Uvereni smo da je taj pokušaj osuđen na propast i da će počinioci incidenta snositi zakonsku odgovornost.

Molimo Vas da prenesete azerbejdžanskoj javnosti naš stav i odlučnost da na sportskom polju nastavimo da gradimo i unapređujemo prijateljstvo naših naroda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • trifke

    26. avgust 2014 | 17:44

    Koje smo mi Slihtare

  • Ja_volim_Partizan

    26. avgust 2014 | 20:10

    Znaci oni mogu da cestitaju nezavisnost Kosovu a mi ne smemo u nasoj zemlji da pisnemo iliti odgovorimo na njihovu provokaciju...

  • orthodox

    26. avgust 2014 | 21:07

    Jesam li ja jedini kom su Jermeni drazi od azerbejdzanaca?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA