ŠTRAJK U ZVEZDI! Dajte nam plate da nahranimo decu i spremimo za školu!

Deo zaposlenih u FK Crvena zvezda, koji rade na održavanju terena, prostorija, hotela, stupio je u štrajk dok im se ne isplate četiri zarade

  • 24
Zgrada SD Crvene zvezde, Crvena Zvezda Foto: Marko Todorović

Zaposleni u FK Crvena zvezda, tačnije radna zajednica, stupila je u štrajk u utorak zbog neisplaćenih zarada.

Zaposleni koji rade u klupskom hotelu, restoranu, na održavanju terena, u finansijskom sektoru okupili su se u medija centru i obustavili rad dok im se ne isplate zarade.

- Poslednja zarada koja je isplaćena je januarska. Terzić je rekao da će podići kredit da bi isplatili zarade ali mi im više ne verujemo - kažu štrajkači a prenosi Sportski žurnal.

- Povratka na posao nema dok ne legnu četiri plate - poruka je zaposlenih u Zvezdi.

Sindikat zaposlenih u Zvezdi je 7. avgusta pristao na dvonedeljno strpljenje oko isplate nadoknada, ali kako se ništa nije desilo preostao im je samo štrajk.

- Ne bežimo od sistematizacije, ne trebaju nam bonusi i premije, samo se borimo da preživimo i prehranimo porodice.

- Stvara se ružna slika o Zvezdi i nama da smo nepismena bagra koja samo traži pare, ali to nije tako, jer se svakodnevno održavaju tereni, pere oprema igrača i poslužuje hrana - poručili su štrajkači.

(Telegraf.rs / Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brajko

    27. avgust 2014 | 14:21

    Zašto i njima Crvena tj. grad Beograd ne da neke sportske terene ili neko drugo zemljište kao što su dali Ninkovicu i Mijailovicu pa da ljudi izdaju terene i tako lepo zarade a pritom klub ništa ne košta

  • Mile

    27. avgust 2014 | 09:59

    Tako ti je to kad lopovi vode takav klub.

  • Ej

    27. avgust 2014 | 11:14

    Skoro 200 zaposlenih sa minimalnom platom od 500 eura ? To je 2,5 milki godisnje , a ta cifra sa igracima i glavonjama raste i do 5 -7 milki ? Pricamo o minimalim platama ? Za klub koji je u minusu 50 milki je to previse , zar ne ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA