TAJNI NAVIJAČKI OKRŠAJ DECENIJE: Delije napravile sačekušu splitskoj Torcidi?!

Prilikom povratka sa prvenstvene utakmice navijače Hajduka iz Splita, napala je određena grupa navijača za koje se spekuliše da su navijači Zvezde

  • 80

U nedelju je posle utakmice između Osijeka i Hajduka iz Splita, kod Doboja došlo do napada na nekoliko kombija u kojima su bile pristalice kluba iz Splita. Naime, kada su se pripadnici navijačke grupe "Torcida" vraćali sa prvenstvene utakmice, njima je sačekušu navodno napravila grupa navijača Crvene zvezde.

Iako zvanične potvrde nema, od napada 25. avgusta ova informacija se velikom brzinom širi Beogradom u poslednja dva dana. Takođe, na pojedinim forumima hrvatskih navijača u indirektnoj raspravi sa Srbima može se zaključiti da je do sukoba na putu došlo!

Kako prenose bosanski mediji, akteri su po dolasku policije pobegli sa lica mesta, a uhapšene su tri osobe, za koje se sumnja da su učestvovali u ovoj tuči i oni su predati Osnovnom sudu u Doboju.

Grupa od deset navijača Hajduka posle tuče sklonila se na benzinskoj pumpi u Podnovlju, a policiji su izjavili da su sa zajedno sa navijačima u druga dva kombija napadnuti na području Bukovca.

Međutim, Zvezda i njeni navijači se ne spominju, kao ni to da li su napadači bili naoružani.

Beogradom stidljivo kruži priča da su Delije odavno planirale ovu akciju, da je putanja splitskih navijača nekoliko puta proveravana kada se odlazilo u Osijek i da su pred ovu "akciju" navijači Zvezde znali da će hravtski navijači ići preko Bosne.

VIŠEDECENIJSKI SUKOB

 

Torcida i Delije su poslednji veliki sukob imali 2007. godine, kada su navijači iz Beograda napali kolonu autobusa splitskih navijača u Crnoj Gori, a koji su bili na putu za Podgoricu na meču Kupa UEFA protiv Budućnosti.

Ove dve u Evropi vrlo respektovane navijačke grupe su bile deo velike huliganske četvorke stare Jugoslavije (uz Grobare i Bed blu bojse), a ono po čemu su jednako poznati uz jako jezgro huligana jesu i koreografije koje krase većinu mečeva na Marakani, odnosno Poljudu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    27. avgust 2014 | 22:20

    Kad se ide u takve sačekuše ne nose se nikakva navijačka obeležja, tako da je informacija verovatno tačna, zato se još proverava, bio sam nekad deo toga od 90-95 bio sam mlad i nezreo, srećom više ne idem ni na zapad, tri puta sam mogao stvarno da poginem, jednom bio na ivici smrti kad su nas napali stotinak grobara iz zasede, jedva sam ostao živ, mnogi su poginuli na ratištu i na ulici, to je bezveze, nisam na to ponosan, bilo je i lanaca, noževa, palica, tkzv boksa za ruku, vatreno oružje se pojavilo 94-te u oktobru prvi put javno, nikom ne preporučujem da proćerda mladost na to, nije vredno, ni zdravo, ni korisno, pozdrav...

  • Shomy

    27. avgust 2014 | 23:07

    Grobari odmah pozurili da stanu u odbranu svoje brace Hrvata :) ... ipak nisu zaboravili gde su osnovani i ko im je pocasni predsednik :) ...

  • Max

    27. avgust 2014 | 23:36

    Pazi ti sto groblje ima kmpleks pa brani decke iz splita.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA