Jelena lako do trećeg kola, poraz Lajovića na debiju!

Naša teniserka savladala Pironkovu na US openu, dok je teniser poražen od Jeržija Janoviča

  • 0

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo US opena posle ubedljive i sigurne igre protiv Cvetane Pironkove iu Bugarske - 7:5, 6:4.

Obe igračice su držale sigurno svoj servis, čak nisu dozvolile niti jednu brejk loptu, sve do 11. gema, kada je Jelenina protivnica lošim servisom poklonila tri brejk lopte. Naša igračica je iskoristila već prvu, što je rezultatiralo potom i osvajanjem prvog seta.

Drugi set je počeo na isti način, a Jelena je ovaj put neophodni brejk napravila u sedmom gemu, a Bugarka se tada praktično predala.

Naredna Jelena protivnica će biti Šveđanka Johana Larson, koja je posle tri seta savladala domaću teniserku Sloun Stivens (7:5, 4:6, 6:2).

Ostali smo bez jednog predstavnika na US openu. Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u 2. kolo, pošto je na startu poražen od Poljaka Jeržija Janoviča u četiri seta - 6:3, 7:5, 5:7, 7:5.

Trenutno 61. teniser sveta porazom je obeležio debi na poslednjem Gren slemu sezone. Borio se Lajović koliko je mogao, međutim, nije imao rešenje za izuzetno raspoloženog i bolje rangiranog Poljaka (43).

Janoviča je izvanredno služio servis, bio je i agresivniji od srpskog tenisera, koji je tračak nade stekao kada je posle velike borbe dobio treći set.

Poljak je, međutim, u nastavku ponovo preuzeo inicijativu, a Lajovićev otpor konačno je srušio u 11. gemu, kada je brejkom poveo sa 6:5 i potom rutinski okončao duel nakon tri sata zanimljive igre.

Janovičev protivnik u 2. kolu je Južnoafrikanac Kevin Anderson koji je pobedio Urugvajca Pabla Kuevasa sa 3:2 u setovima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA