ADVOKAT: Mihajlović nije pravio greške s pozivima u reprezentaciju

Novi selektor fudbalera tvrdi da Srbija ima sličnu situaciju kao Holandija, jer je kvalitet koncentrisan u inostranim klubovima

  • 0

Formacija koju je kao selektor Srbije forsirao Siniša Mihajlović ostaće na snazi i pod vođstvom Dika Advokata. To je sam Holanđanin potvrdio prilikom objavljivanja spiska za meč sa Francuskom zakazan za 7. septembar.

Iako će formacija ostati ista, Advokat tvrdi da će reprezentaciju voditi drugačije.

- Zadržaću formaciju 4-2-3-1, ali ću ekipu voditi na drugačiji način. Moramo da naš kvalitet podignemo na viši nivo i budemo težak protivnik svakom rivalu. Najvažnije je da gledamo sebe, da uvek pokažemo najviše što možemo i da ostvarimo rezultat - rekao je Advokat na konferenciji za medije u hotelu Hajat.

On je dodao da je za predstojeći prijateljski meč sa Francuskom pozvao igrače koji su u prethodnom periodu nastupali za državni tim, ali i da će u budućnosti biti prostora i za neke druge.

- Pogledao sma sve utakmice A i mlade reprezentacije u poslednje dve godine i odlučio da pružim šansu praktično istim igračima. Moram da kažem da moj prethodnik nije promašio nikog da pozove, ali naravno biće prostora i za neke druge ukoliko se nametnu. Srbija ima sličnu situaciju kao Holandija, kvalitet je koncentrisan u inostranim klubovima, ali to može da bude i dobro jer mladi dobijaju šansu u nacionalnom prvenstvu - istakao je holandski stručnjak.

Advokat je posebno obrazložio poziv Zdravku Kuzmanoviću, koji nije bio u planu prethodnog selektora Mihajlovića, kao i vršioca dužnosti selektora Ljubnika Drulovića, koji je vodio ekipu na turneji po Americi.

- Kad neko tako mlad odigra 46 utakmica za reprezentaciju, to mora da znači nešto. Ovo je prava prilika da ga vidim, na njegovoj poziciji mada je i utakmice koje sam gledao na turneji Intera u SAD odigrao veoma dobro, iako je igrao na levom krilu što nije njegovo pravo mesto -  naveo je Advokat i dodao da je Neven Subotić tražio da ostane u Dortmundu i radi po posebnom programu kako bi se što pre oporavio, kao i da nije bilo razgovora sa Nemanjom Vidićem o povratku u nacionalni tim, ali da ne zna šta će biti sutra.

Kada je u pitanju predstojeći prijateljski meč sa Francuskom, Advokat je rekao da očekuje interesantnu utakmicu.

- Važno je da na pravi način otvorimo novi ciklus, o kvalitetu rivala se sve zna, dolaze u skoro najjačem sastavu, ali pre svega je potrebno da mislimo o sebi i pokažemo šta imamo. Već u oktobru očekuju nas utakmice protiv Albanije i Jermenije i moramo na pravi nači da uđemo u borbu za bodove - poručio je Advokat.

Utakmica između Srbije i Francuske igra se 7. septembra od 20.45 na stadionu Partizana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA