SRBIJA JE PONOVO KOŠARKAŠKA VELESILA: Profesor Teo i ortaci unakazili Brazil!

Reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Mundobasketa, pošto su u četvrtfinalu savladali selekciju Brazila rezultatom 84:56

Srbijja će igrati polufinale Mundobasketa! Izabranici Aleksandra Đorđevića ubedljivo su savladali Brazil u četvrtfinalu rezultatom 84:56 i izborili borbu za medalju. U utakmici koja će odlučiti ko će u finale Svetskog prvenstva, "orlovi" će igrati sa boljim Francuzima koji su savladali Španiju.

Do veoma ubedljive pobede, naša selekcija je došla zahvaljujući trećoj četvrtini koju je Srbija dobila sa 29:12 i u tom periodu igre imala čak 24 poena prednosti, da bi tokom poslednje deonice ona narasla i na 31. Velika prednost dala je prostora našima i za egzibicije, pa je sve izgledalo kao nekada, kada smo bili košarkaška velesila. Najefikasniji u našem timu bio je Miloš Teodosić, koji je postigao 23 poena (indeks koristnosti), Bogdan Bogdanović je ubacio 12, a Krstić i Raduljica po 10-

POGLEDAJTE SJAJNU ZAKUCAVANJE RADULJICE

POGLEDAJTE NEVEROVATNU TROJKU BOGDANOVIĆA

POGLEDAJTE SJAJNU RAMPU KALINIĆA

PROČITAJTE IZJAVU TEODOSIĆA POSLE UTAKMICE

PROČITAJTE IZJAVU RADULJICU POSLE UTAKMICE

PROČITAJTE IZJAVU BOGDANA BOGDANOVIĆA

PROČITAJTE IZJAVU ALEKSANDRA ĐORĐEVIĆA

Srbija: Teodosić 23, Simonović, Jović, Bogdanović 12, Bjelica 8, Marković 9, Kalinić 5, Birčević 3, Krstić 10, Raduljica 10, Katić, Štimac 2

Brazil: Maćado, Neto 4, Hetšajmer 2, Tejlor, Garsija 8, Uertas 4, Barbosa 5, Varežao 12, Đovanoni, Nene 4, Viera 9, Spliter 13

Pre utakmice, naši navijači su napravili malu uvertiru ispred dvorane u Madridu, dok su se naši igrači zagrevali uz muziku iz "Otpisanih"

Tokom prvog poluvremena viđena je veoma dobra napadačka igra Srbije. Bili smo veoma strpljivi, lopta je dobro išla i ono što je veoma bitno, nismo imali veliki broj izgubljenih lopti (svega dve). Sjajan je bio Miloš Teodosić koji je za prvih 20 minuta ubacio čak 16 poena. Tokom prve četvrtine osim na samom startu imali smo konstatnu prednost, a najveća razlika je bila pet poena, iako nam je opet velikih problema zadavao Vieria.

Drugu deonicu obeležila je igra u serijama. Najpre 6-0 Brazilaca, zatim 8-0Srbije, pa opet 9-0 brazilskog tima, da bi naši završili sa 8-1 i na poluvreme otišli sa pet poena prednosti. Tokom drugog perioda, pored odličnog Teodosića, odličnu Rolu je imao i Nemanja Bjelica, dok su kod Brazilaca bili zapaženi Garsija i Nene.

Početak treće deonice je odlučio utakmicu. Napravili smo seriju 6-2, a onda su usledili i dve tehničke greške posle faula nad Miroslavom Raduljicom. Vezali smo sedam poena, a onda je i usledila trojka Bogdanovića i stigli smo do plus 17, da bi na tri minuta pre kraje treće deonice otišli na plus 23 posle poena Krstića.

U poslednjoj deonici naši igrači nisu dozvolili da ih velika prednost opusti. Sve vreme smo igrali maksimalno ozbiljno što je rezultiralo povećanjem naše razlike na čak 31 poen posle poena Vladimira Štimca.Velika prednost dala je prostora našima i za egzibicije, pa je sve izgledalo kao nekada, kada smo bili košarkaška velesila.

Mundobasket 1/4 finala:

Utorak, 9. septembar, Barselona:

Litvanija – Turska 73:61

Slovenija – SAD 76:119

Sreda, 10. septembar, Madrid:

Srbija – Brazil 84:56

Francuska – Španija 65:52

Parovi polufinala:

Litvanija - SAD (petak)

Srbija - Francuska (petak)

(M.Raković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Željko

    10. septembar 2014 | 19:46

    Bravo Sale samo tvoja i momaka pobeda nedaj nikom. Dosta ste uradili dalje sa srećom. NEK SE JAVE SADA ZLOBNICI.

  • Don Kihot

    10. septembar 2014 | 19:49

    Mnogo je lepo biti SRBIN. Ne zaboravimo i sjajne ODBOJKAŠE. I njima sve ČESTITKE!!!

  • bOoMERaNG

    10. septembar 2014 | 19:28

    27 poena razlike !!!!! Pustaj Katica !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA