ĐORĐEVIĆ O FRANCUZIMA: Nije Madrid Granada, želimo da ponovimo Brazil! (VIDEO)

Trebalo bi očekivati sličnu utakmicu kao u Granadi, ali mislim da mi sada igramo malo drugačije nego tad, rekao je srpski selektor o polufinalnom meču uz osmeh

  • 2

Potpuno miran i staložen kao i tokom čitavog turnira izašao je Aleksandar Đorđević pred novinare dan posle košarkaške lekcije koju su njegovi učenici priredili Brazilcima u četvrtfinalu. Ni za javnost neočekivani plasman u finale nije izazvao kod srpskog selektora preveliko uzbuđenje, a kamoli euforiju.

Za njega je priča o Brazilu završena, a sada se okreće narednom protivniku Francuskoj koja je takođe priredila prvorazredno iznenađenje, a strateg Srbije nije mogao da ne prokomentariše pobedu i igru sledećeg rivala Srbije.

- Bolji tim je pobedio. Teren ne laže. Iako sam rekao da je Španija veliki favorit, očigledno da nešto nije štimalo u ekipi. Izgubili su od odlične Francuske koja je konstantno dobra. Velika je stvar što ćemo u polufinalu igrati protiv šampiona Evrope. Cenim njihov tim, njihov sistem rada, koncept. Samo su potvrdili svoj kvalitet da i bez Parkera mogu do rezultata - rekao je Đorđević koji je prepustio njima ulogu favorita.

- Mislim da su oni ti koji imaju ulogu favortia zbog činjenice jer su evropski prvaci, ali ja ne bih razmišljao u tom pravcu. Imamo jedan dan da se spremimo za meč, a moji momci su spremni i željni da ponovo isto što su uradili sinoć. Nećemo da razmišljamo o drugima, već o nama - rekao je Đorđević.

"Galskim petlovima" nedostaje mnogo igrača koji su bili u timu prošle godine, ali ovaj tim je veoma jak, što su pokazali i u međusobnom duelu sa nama u Granadi, a nema dileme kada je pitanje ko je vođa i najbolji igrač ovog tima. To je Boris Dijao o kome samo reči hvale ima i srpski selektor.

- Imaju izuzetnu atletski građenu ekipu koja igra agresivno i snažno- Boris Dijao igra sjajnu košarku, pravi je lider i čovek koji pleni i njihova je vrednost što su oko njega napravili jezgro. Dijao je njhov plejmejker. Trebalo bi očekivati sličnu utakmicu kao u Granadi, ali mislim da mi sada igramo malo drugačije nego tad - završio je Đotđević z osmeh na licu.

(Izveštač Telegrafa iz Španije, Dragutin Stojmenović)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MI SMO BOLJI OD FRANCUSKE

    11. septembar 2014 | 15:19

    Svako u ovom meču može da pobedi,to ne sporim ali ako pogledamo naša poslednja 3 duela.Na EP gde su oni bili šampioni i gde su bili u najjačem sastsvu a mi oslabljeni,pobedili smo ih lagano.Na pripremama ovaj sada tim još lakše i ubedljivije i konačno,na ovom SP smo ceo meč vodili,kontrolisali do samog kraja gde su sudije sa direktne 2 poslednje odluke doneli Francuskoj pobedu od poen prednosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA