Podsetite se poslednjeg finala naših košarkaša protiv Amera (VIDEO)

S jedne strane Skoti Pipen, Geri Pejton, Hakim Olajdžuvon, Dejvid Robinson, Šekil O' Nil, a sa druge Aleksandar Đorđević, Predrag Danilović, Žarko Paspalj, Željko Rebrača, Milenko Topić, Vlade Divac, Zoran Savić i Dejan Bodiroga

  • 2

Pre tačno 18 godina, košarkaška reprezentacija Jugoslavije odigrala je poslednji finalni duel protiv selekcije SAD. Poprište borbe bila je Atlanta i borba za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

Moćni ''drim tim'' predvodili su Skoti Pipen, Geri Pejton, Hakim Olajdžuvon, Dejvid Robinson, Šekil O' Nil, Grent Hil, Karl Meloun, Redži Miler i drugi, dok su plavo-beli dres Jugoslavije nosili sadašnji selektor Aleksandar Đorđević, Predrag Danilović, Dejan Bodiroga, Žarko Paspalj, Željko Rebrača, Milenko Topić, Vlade Divac, Zoran Savić...

Upravo poslednja dvojica bili su glavni šraf u igri Plavih čija igra je generalno počela da se raspada kada su ih sudije tovarile ličnim greškama i diskretno izbacile iz igre. Jugoslavija je imala samo minus pet na poluvremenu (43:38), ali je na kraju usledio poraz od 26 poena razlike - 95:69.

S obzirom na to da je subota i da vremenske prilike za šetnju ne idu na ruku, sada je idealna prilika da odvojite sat i po vremena i odgledate ovaj legendarni duel.

A možete baciti pogled i na onaj četvrtfinalni u Indijanapolisu 2002. godine...

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA