Zvezda još u martu najavila promene u FSS, kada nije dala podršku Karadžiću!

Potpredsednik crveno-belih Slaviša Kokeza je tada istakao da će tim koji on predstavlja razgovarati sa Savezom i da će biti glavni inicijatori za promene, ukoliko do dogovora ne dođe

  • 4

Loše suđenje Dejana Santrača u Kruševcu, kada je kažnjen dugom suspenzijom jer nije svirao očigledan penal za Crvenu zvezdu, bio je novi okidač da se nastavi sukob između najtrofejnijeg srpskog kluba i predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

 

Činilo se da je ovaj otvoreni ''rat'' zaustavljen polovinom marta, kada je Karadžić dobio apsolutnu podršku na Skupštini FSS. Činilo se tada da je i Zvezda stala na stranu prvog čoveka Saveza.

 

Barem je takvo mišljenje preovladavalo u javnosti, ali još tada je potpredsednik crveno-belih Slaviša Kokeza najavio ovo to se sada događa. Rok Zvezde od 30 dana upućen Tomislavu Karadžiću.

 

 

- Mi smo prethodnih dana, na nivou radne grupe, razgovarali sa Tomislavom Karadžićem, Zoranom Lakovićem, predstavnicima Partizana, Vojvodine i potpuno podržavam da se tim razgovorima priključe i ostali regioni. Ne bih danas ni da hvalim ni da kritikujem Tomislava Karadžića - rekao je Kokeza 18. marta u Staroj Pazovi, kada su svi očekivali otvoren napad na prvog čoveka FSS, a potom nastavio:

 

- Tokom prethodnih dana smo dobili uverenja od Karadžića da ćemo razgovarati o promenama unutar Saveza. Ukoliko do toga dođe Crvena zvezda će uzeti puno učešće u radu FSS i snosiće odgovornost za dalji rad Saveza. I nadam se svim srcem da će do toga doći.

 

 

Upravo ova poslednja izjava, izrečena polovinom marta, može donekle da objasni zašto se niko iz Zvezde nije pojavio na Odboru za hitna pitanja, a sledeće Kokezine reči jasno govore da su crveno-beli još tada najavili promene u FSS.

 

- Isto tako moram da kažem da, ukoliko ne budemo mogli da postignemo dogovor koji je u interesu FSS i ljudi iz fudbala, da će Crvena zvezda biti inicijator određenih dešavanja i pokretanja procedure na svim nivoima u fudbalskoj organizaciji - istakao je Kokeza i dodao:

 

- Ja se iskreno nadam da do toga neće doći , pogotovo nakon razgovora i komnikacije sa ljudima iz FK Partizan, za koje mogu da iznesem samo reči hvale.

 

 

Jedan od zagovornika tadašnjih promena bio je i prvi čovek OFK Beograda, a sada gensek crveno-belih Zvezdan Terzić, koji nije želeo da se glasa o Karadžićevoj smeni, ali je napomenuo da nekih odstupanja mora biti.

 

- Problem je što se fudbalska Srbija podelila na dva dela – Za i protiv Karadžića. Pitanje je da li možemo dalje zajedno? Mislim da možemo, ali da mora biti nekih odstupanja. Želim dogovor i jedinstvo za dobrobit srpskog fudbala - istakao je Terzić prilikom obraćanja delegatima u Pazovi.

 

Promena će svakako biti. Da li sitnih ili korenitih, videćemo, ali na odgovor će se čekati sve dok se ne završe reprezentativne akcije, odnosno mečevi sa Jermenijom i Albanijom jer se Savez neće oglašavati sve do tada.

 

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • мкг

    20. septembar 2014 | 17:20

    Видовит мали, он је још у марту знао да ће судије да их „покраду" у Крушевцу. У мађувремену и нису (судије) биле тако лоше.

  • PENZIONER

    20. septembar 2014 | 17:20

    tole , imas svu podrsku postenog sveta da : RASTURIS TO LOPOVSKO GNEZDO , GNEZDO KOJE JE TOLIKA ZLA NANELO SPORTU I NARODU !!! suvisno je te pojedince po imenima i delima spominjati ... kad taj posao zavrsis : to lopovsko gnezdo rasturis i te ljude iz sporta za sva vremena udaljis ... kao gospodim se svima zahvalih i tu funkciju nekom normalnom prepustis (kome boje,ima kluba i titula nije imperativ) ... lakovica u velikom luku obidji jer je to dvolicno i kvarno stvorenje koje tvoju smenu zajedno sa njima sprema .

  • Tole

    20. septembar 2014 | 15:57

    Rasturicu ja to lopovsko gnezdo...zayvek!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA