Saletovi "Orlovi" pogurali klince u Partizan i Zvezdu: Opet se pika basket na betonu! (FOTO)

Istorijski uspeh košarkaške reprezentacije Srbije uticao na značajno povećanje interesovanja klinaca za košarku, u Crvenoj zvezdi više od 50 procenata u odnosu na prošlu godinu, dok je u crno-beloj školi košarke moguće treniranje i ako se kasni s uplatom članarine

  • 4

Bez obzira na uzrast i pol, košarkaška euforija prethodnih meseci gotovo nikog u Srbiji nije izuzela!

Od momenta kad se naš nacionalni tim okupio pred pripreme do trenutaka slavlja na balkonu Skupštine, pa i kasnije, kao da je jedina tema bila košarka. To se svakako odrazilo i na dečja igrališta, terene za basket i škole košarke.

U mlađim selekcijama KK Crvena zvezda ponosno ističu da je ove jeseni, posle istorijskog uspeha Srbije na Mundobasketu, interesovanje za ovaj sport povećano za čak 50 odsto u odnosu na prošlu godinu!

- Nezapamćeno je ovakvo interesovanje! Mnogo roditelja zove, deca se interesuju, jedni kad počnu da treniraju na sledeći trening povedu drugare sa sobom. Uskoro planiramo da nađemo još neke lokacije gde će klinci moći da uče svoje prve košakraške korake - priča Aleksandar Basta, direktor Zvezdine škole košarke.

- Za razliku od ranijih sezona, sad se deca upisuju s pet ili šest godina, iako je idealno sedam, kad krenu u školu. Do 12. godine su deo naše škole, posle toga, ako pokažu kvalitet, prelaze u mlađe Zvezdine selekcije.

Ono što možda najviše iznenađuje jeste interesovanje devojčica za košarku.

- Dečaci su definitivno brojniji, međutim, sve je više devojčica koje dolaze na treninge i tako od najranije dobi pokazuju svoj takmičarski duh - nastavlja Basta ističući sedam lokacija na kojima deca mogu da treniraju u okviru Zvezdine škole.

Iako ne raspolaže konkretnim brojevima, Zoran Stevanović, direktor Partizanove škole, konstatuje da je nivo interesovanja isti kao prošle godine.

- Trenutno nemam uvid u to, jer nije isto na početku sezone, odnosno školske godine, i kasnije. Mnogi odustaju, što zbog obaveza, što zbog finansija. Međutim, kod nas ne postoji uslovljavanje i ako roditelji ne mogu uvek da plate, deca mogu da nastave da treniraju- kažu nam u Partizanu.

Ponekad 50 dečaka krene u školu košarke crno-belih u septembru, a do maja ih bude 15o.

- Kod nas treniraju samo dečaci, devojčica nema, i uglavnom su vođeni i motivisani uspesima KK Partizan - završava Stevanović, jedna od legendi ovog kluba.

(M. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA