Zvezda pokazala zube, ali su Veseli, Bjelica, Bogdan i ekipa bili bolji!

Crveno-beli doživeli su i drugi poraz na Glorija Kupu u Istanbulu*Fenerbahče je slavio rezultatom 75:66

  • 8

Posle poraza od CSKA iz Moskve, košarkaški Crvene zvezde poraženi su i u drugom meču na Glorija Kupu u Istanbulu. Bolji od crveno-belih bili su košarkaši Fenerbahčea rezultatom 75:66.

Posle odličnog starta, turski tim je pojačao ritam i stigao do solidne prednosti koju je uspeo da sačuva do kraja utakmice. Najefikasniji kod srpskog tima bio je Luka Mitrović sa 17 poena, Boban Marjanović dodao je 15, a Marko Tejić 13 poena. U Fenerbahčeu, Nemanja Bjelica je postigao 10 poena, Bogdan Bogdanović 3, a Jan Veseli je bio sjajan sa 13 poena.

Fenerbahče: Žorić 14, Veseli 13, Semih 10, Bjelica 10, Gaudlok 9, Hikman 6, Preldžić 5, Bogdanović 3, Melih 3, Kenan 2.

Crvena zvezda: Mitrović 17, Blažič 5, Vilijams 2, Dangubić 2, Marjanović 15, Tejić 13, Cirbes 2, Dženkins 5, Rebić 3, Kalinić 2.

Crveno-beli su odlično otvorili utakmicu i imali solidnu prednost od pet pooena razlike, ali je posle serije 7:0 koju su kreirali Luka Žorić i Jan Veseli, domaći tim prešao u vođstvo. Fenerbahče je konstantno vodio u prve dve četvrtine. Zvezda je imala sve vreme rezultatski priključak i nije dozvolila turskom timu veću prednost od devet poena.

Sjajne partije tokom prvog poluvremena pružili su Nikola Tejić koji je ubacio13 poena, Luka Mitović 12, dok je najefikasniji kod Fenera na poluvremenu bio Jan Veseli sa 11 poena.

Nastavak igre doneo je sličan razvoj. Zvezda je uspevala da igra egal sa turskim timom, koji je održavao prednost od šest do deset poena, ali nikako nije mogla da priđe bliže turskom timu.

U poslednjoj deonici viđen je identičan scenario, pa se može reći da je Fenerbahče rutinski dobio ovu utakmicu.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bandzi

    24. septembar 2014 | 23:16

    Duel evroligaskih klubova privlaci navijace malih klubova, kiji ce najjace takmicnje gledati samo na TV ekranima !

  • Petar

    24. septembar 2014 | 21:39

    Bravo braco grobari!!!!

  • PAX

    24. septembar 2014 | 21:31

    Željko da izgubi od Jake,Lazića,Mitrovića , pa dal' ste ljudi normalni, to je totalno neizvodljivo , Žoc u karijeri nema poraz od tzv Zvezde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA