RONALDO vs MESI: Ko je najbolji strelac, a ko najveći sebičnjak u Španiji? (VIDEO)

Portugalac i Argentinac nisu jedini na ovoj listi, ali se svakako nalaze u vrhu * Jedan po golovima, jedan po asistencijama

  • 9

Dvojica najboljih igrača španske Primere Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi nisu bolje mogli da počnu novu sezonu, ali i novi ''rat'' što se tiče individualnih priznanja i napada na trofeje sa svojim timovima.

Portugalac se trenutno nalazi u vrhunskoj formi i daleko je odmakao Mesiju na listi strečlaca, ali se Argentinac izgleda, za razliku od nekih prethodnih sezona, više podredio kolektivu. Dokaz za to je činjenica da je Mesi direktni krivac za 11 golova Barse, dok je Ronaldo za deset.

Tih 10 golova stavili su Portugalca na vrh liste strelaca, ali i najvećeg sebičnjaka. Jer, kako onda objasniti da Ronaldo na šest mečeva Primere nije zabeležio nijednu asistenciju, dok je Mesi upisao šest. Ubedljivo najviše u Ligi.

Iza njega nalaze se Koke iz Atletiko Madirda, Nolito iz Selte i Pako Alkaser iz Valensije. Vezista Jorgandžija je ''krivac'' za pet golova svojih saigrača, dok se lično jednom upisao u strelce. Nolito i Alkaser zabeležili po tri asistencije, ali i četiri gola, tako da se nalaze u samom vrhu liste igrača koji su najproduktivniji u Primeri.

Ako ste mislili da je Ronaldo jedini sebičnjak, prevarili ste se. Mesijev saigrač Nejmar takođe nije uspeo da pomogne da Barsini igrači postignu gol, ali ih je sam Brazilac dao šest, tako da je i njegova produktivnost na visokom nivou. Upravo su oni i Mesi najzaslužniji za prvo mesto Katalonaca sa 16 bodova. Četiri više od Reala i dva od Valensije i Atletika.

Broj golova i asistencija:

Lionel Mesi 5+6

Kristijano Ronaldo 10+0

Nolito 4+3

Pako Alkaser 4+3

Koke 1+5

Nejmar 6+0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    29. septembar 2014 | 19:48

    Mesi je tata igrice,covjek samo ne moze da igra golmana i stopera. Najbolji u istoriji a ne na svijetu.

  • Mare

    29. septembar 2014 | 18:25

    Messi

  • Beker

    29. septembar 2014 | 19:37

    ne pobedjuje ekipa sa boljom igrom nego sa vise golova.ronaldo da 10 golova,mesi moze da namesto 20 ali ako ti igraci promase svih 20 onda je ronaldova ekipa bolja :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA