Zbog sukoba s Banetom Ljajića nema u reprezentaciji?

Dik Advokat nije pozvao vezistu Rome za predstojeće mečeve u kvalifikacijama za EURO, jer nema mentalitet kao ostali reprezentativci, međutim, prema pojedinim informacijama, razlozi su nešto malo drugačiji

  • 7

Velika se prašina podigla u Srbiji posle objavljivanja spiska reprezentativaca za predstojeće utakmice Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Čitava javnost bila je šokirana da među pozvanim fudbalerima nema Nevena Subotića i Adema Ljajića.

Dik Advokat je objasnio da nije primetio želju kod štopera Borusije iz Dortmunda da nastupa za nacionalni tim i da ga više neće pozivati, dok je za Ljajića rekao da ima drugačiji mentalitet od ostalih reprezentativaca. Međutim, kada je u pitanju fudbaler Rome čini se da je situacija malo drugačija.

Kako prenose pojedini mediji, razlog zašto je kreativni vezista izostao sa spiska jeste njegov sukob sa kapitenom Branislavom Ivanovićem. Naime posle meča sa Francuskom prošlog meseca, u svlačionici je predvodnik ove generacije "Orlova" zamerio Ljajiću da je previše sebičan i da mnogo solira sa loptom, a ovaj mu je spremno odgovorio, međutim, eskalacija sukoba se tada nije dogodila.

Kasnije kada su Ivanović i njegov zamenik Aleksandar Kolarov imali sastanak sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Tomislavom Karadžićem povodom stanja terena u Humskoj, tom prilikom su se požalili i na Ljajića, a selektor je nakon toga odlučio više ne poziva 23-godišnjeg fudbalera u nacionalni tim kako mu ne bi kvario atmosferu, ali i smatrajući da mu nije neophodan.

Tako su Ljajiću ponovo i pod novim selektorom posle samo nekoliko minuta provedenih na terenu ponovo zatvorena vrata najboljeg tima Srbije, slično kao u slučaju sa Sinišom Mihajlovićem, a ko zna, možda ovaj njegov sukob sa iskusnijim saigračima datira od tada.

(Telegraf.rs)

http://www.telegraf.rs/teme/dik-advokat

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika Žika

    2. oktobar 2014 | 13:10

    Ovaj namerno pravi nekakve incidente samo da ne igra za Srbiju...

  • BN

    2. oktobar 2014 | 16:22

    Ako je tacna informacija, siguran sam da je Bane u pravu, jer Bane cini sve za dobro reprezentacije,odan je pravo, da su svi kao Bane, gdje bi nam kraj bio...

  • Rodzo

    2. oktobar 2014 | 13:17

    Tu je jedini problem njegovo ime Adem Ljajić

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA