Albanci kukaju UEFA zbog intoniranja "Marša na Drinu"!

"Preko razglasa pušten je nacionalisticki marš, koji je stvorio šovinisticke emocije kod domaćih navijača. Vređali su nas uzvicima ''Ubij Albance'' i ''Smrt Albancima''. Našoj himni su zviždali i nije se mogla čuti na tribinama, ali ni u televizijskom prenosu", navodi se u zvaničnom saopštenju Fudbalskog saveza Albanije, koji su poslali UEFI

  • 15

Posle više nezvaničnih stavova funkcionera albanskog Fudbalskog saveza, danas su izneli saopštenje prema kojem njihova reprezentacija nije mogla da nastavi meč protiv Srbije u kvalifikacijama za EURO 2016, jer su igrače napali navijači, redari i policajaci, zbog drona sa zastavom "Velike Albanije" koji je pre toga leteo iznad terena.

- Navijači su utrčali na teren, tukli albanske igrače i udarali ih stolicama. Pored toga, fudbalere su tukli i redari i osoblje koje je obezbeđivalo utakmicu. Na putu do svlačionice više puta su ih napali i policajci- navodi se u saopštenju FSHF.

Albanski zvaničnici istakli su da je tokom utakmice vladala neprijateljska atmosfera, kao i da je preko razglasa pušten nacionalisticki marš, koji je stvorio šovinisticke emocije kod domaćih navijača.

- Atmosfera je bila izuzetno neprijateljska i agresivna. Vređali su nas uzvicima ''Ubij Albance'' i ''Smrt Albancima''. Našoj himni su zviždali i nije se mogla čuti na tribinama, ali ni u televizijskom prenosu. Pre početka utakmice komadom betona pogođen je predsednik Fudbalskog saveza Armando Duka- navodi se u saopštenju.

UEFA je pokrenula istragu protiv oba saveza, a odluka o epilogu meča i eventualnim kaznama biće doneta 23. oktobra.

(Telegraf.rs/Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nis

    16. oktobar 2014 | 17:35

    Nista vise niste mogli da dodate.do maksimuma nakiceno.vidi se americka skola

  • vesna

    16. oktobar 2014 | 18:43

    Mars na Drinu izvodi i Becka filharmonija,za njih nije nacionalisticki mars.

  • Suza

    16. oktobar 2014 | 18:35

    Prema njihovim recima, navijaci su upali na teren i stolicama udarali njihove igrace. Po njima je zastava velike Albanije, bezazlena sala samo mi, Srbi, ne znamo da se salimo. Srpski mediji, pocnite da objavljujete sva njihova divljastva, posle ove utakmice, na Kosovu, u svetu, paljenje i skrnavljenje zastave, skrnavljenje manastira.... Dajmo napokon svetu pravu sliku ovih divljaka, koji preko svojih sponzora iz Amerike pokusavaju na mala vrata da udju u Evropu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA