RAJKOVIĆ ZA TELEGRAF: Prizvao sam Drinčićev gol, ali nas je i Bog kaznio zbog promašaja!

Mladi golman u razgovoru za naš portal ističe da je i pre meča govorio da ne treba dozvoliti vezisti Partizana da šutira iz slobodnjaka, ali dodaje da do ovoga ne bi došlo da je Zvezda dala gol u prvom poluvremenu

  • 19

Rekao je mladi golman Crvene zvezde Predrag Rajković da je dobro što mu se mreža zatresla protiv Voždovca jer je pritisak bio veliki i da se nada da će od meča sa Partizanom ponovo ''staviti katanac'' među stative. Bio je blizu toga, fenomenalno je branio i sve do 77. minuta najzaslužniji je što je pored imena šampiona stajala ''nula''.

A onda neoprezan prekršaj na ivici kaznenog prostora, prilika koju je vezista crno-belih Nikola Drinčić samo čekao. Jak šut i gol. Gol koji donekle ide na dušu mladog Rajkovića, ali daleko od toga da Partizanov bombarder nije dobro šutirao.

- Lopta je imala veoma čudnu putanju i bio je izrazito jak šut. I pre meča sam govorio da moramo da se čuvamo ovakvih slobodnjaka i Drinčića. Očigledno da sam ga prizvao - bila su prve Rajkovićeve reči za Telegraf, jutro nakon njegovog prvog derbija:

- I dalje sam razočaran kako se sve izdešavalo. Šteta što se moj derbi ovako završio, ali idemo dalje. Jedva čekam proleće i naredni duel protiv Partizana.

Govorio je trener golmana Maksimović, kao i šef stručnog štaba Nenad Lalatović, da je Rajković jedan od retkih golmana koji imaju takav mentalni sklop da se vrlo brzo vraćaju u meč čak i ako pogreše. Upravo to je Zvezdina ''jedinica'' demonstrirala u nastavku derbija jer je skinuo nekoliko dobrih prilika Partizanovih napadača čak i posle primljenog gola.

- Takav je posao. Greške moraju brzo da se zaborave kako bi se vratili u meč. Ja sam u tome uspeo, ali mi je jako krivo posle svega. Biće bolje - uz uzdah napominje Rajković za naš portal i osvrće se na sam meč:

- Presudilo je prvo poluvreme. Da smo dali barem jedan gol od dve šanse koje smo imali, ne bi na kraju bilo ovako. Nesrećno smo primili gol. Verovatno nas je i Bog kaznio zbog tih promašaja.

U nekoliko navrata novopečeni reprezentativac Srbije je izletao iz svog kaznenog prostora i driblao napadače Partizana. Pitali smo ga da li je tu ''foru'' pokupio od svog prethodnika Bobana Bajkovića koji je poznat po tim izletima.

- Hahaha - bila je prva Rajkovićeva reakcija, a potom je krenuo ozbiljnim tonom: - Nije me Bajko učio. Radio sam ja to i ranije. Međutim, svakako ne treba time da se hvalim. Moje je da budem na golu i da branim. Ali, tako se namestilo. Morao sam da intervenišem kako bih spasio gol. Jednostavno, i to je u opisu posla - zaključak je talentovanog golmana u razgovoru za Telegraf.

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novak

    19. oktobar 2014 | 15:17

    Pa to je gospodin Rajković. Šta mu je? Sad mu nije ništa, ubi ga Drinčić kao zeca.

  • Pedja

    19. oktobar 2014 | 14:02

    Hahaha...sta kaze ponovo ce staviti katanac na gol.Najveca prevara od golmana u istoriji naseg fudbala.

  • savjetnik

    19. oktobar 2014 | 13:14

    Djeco , debitanti ugledj te se na Stojkovica i jos vam nije kasno da se posle ne izvinjavate svojo mladosti.nije vam kasno da napustite gubitnicki tabor i predjete u redove sampiona ili barem u neki drugi klub koji svake 10 e godine pobijedi Partizan..ovo vam je savjet za vase dobro...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA