RONALDO JE HODAJUĆI BILBORD: Portugalac od sponzora godišnje dobije 26,5 miliona funti!

Portugalac gotovo na svakom delu svog tela promoviše određene firme i njhove proizvode što mu donosi ogromnu zaradu, a zaštitno je lice Tojote, Samsunga, Emporio Armanija...

  • 4

Kristijano Ronaldo je najbolji fudbaler sveta za 2013- godinu i za mnoge najbolji igrač u ovom trenutku, iako postoji mnogo njih koji misle da se ne može meriti sa Lionelom Mesijem. Ipak, jedna stvar mu se ne može oduzeti, a to je da je najpoznatiji fudbaler na planeti i jedan od najpopularnijih sportista.

Upravo zbog toga je i jako privlačan mnogim kompanijama i firmama kao mamac za prodaju njihovih proizvoda, te stoga i ne čudi što ga nazvaju "pokretni bilbord" jer gotovo da ne postoji deo njegovog tela preko koga se nešto reklamira.

Više od 100.000.000 lajkova na Fejsbuku i preko 30 miliona fanova koji ga prate na Tvoteru idealni su parametri zbog čega ga svetske firme žele da bude njihov glavni promoter. Sve u svemu kada se saberu sva njegova sponzorstva i zarade od reklama dolazi se do neverovatne cifre od 26,5 miliona funti koliko neto inkasira svake godine samo od reklamiranja.

Evo liste samo nekih od proizvoda čiji je glavni prototer: šampon za kosu, preparati za negu lica i tela, bizarna japanska sprava za učvršćivanje facijalnih mišića, ručni satovi, banka "Espirito Santo", zvezda je igrice PES, Emporio Armani bokserice i farmerke, KFC, Najk, motorno ulje Kastrol, Herbalajf, Emirejts, Samsung, Tojota...

Kada se sve u svemu sabere, odnosno, njegova neto godišnja plata koja iznosi 15 miliona funti i zarada od različitih sponzora dobija se cifra od 41,5 miliona funti koliko on čisto zaradi na godišnjem nivou.

Na kraju podsetimo vas kako izgledaju vežbe Portugalca i koliku težinu on diže dnevno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA