POBEDA ALBANACA: UEFA žestoko kaznila Srbiju, oduzeta nam tri boda!

Utakmica registrovana pobedom našeg tima rezultatom 3:0, ali smo zbog loše organizacije kažnjeni oduzimanjem tri boda * Takođe, oba saveza će platiti po 100 hiljada evra

Srbija- Albanija Foto: Marko Todorovic

UEFA je donela odluku! Kao što je u četvrtak najavljeno, izrečene su kazne za prekid meča između Srbije i Albanije. Utakmica je registrovana rezultatom 3:0 za Srbiju, koji su doduše kažnjeni i oduzimanjem tri boda što znači da je naš tim na nuli.

Takođe, FSS je kažnjen sa 100 hiljada evra, ali i dve utakmice pred praznim tribinama. To znači da će Srbija bez pomoći publike biti protiv Danske (14. novembar 2014.) i Jermenije (4. septembar 2015. godine.)

S druge strane, Albanci su kažnjeni samo novčano, odnosno inkasiraće u kasu UEFA 100 hiljada evra. Podsetimo, UEFA je pokrenula postupak protiv nacionalnih saveza Srbije i Albanije  dan posle sukoba i prekida utakmice 14. oktobra.

Tada je bilo jasno da se naša zemlja tereti za paljenje i bacanje baklji i projektila, nemire u publici, upad navijača na teren, nedovoljnu organizaciju, kao i upotrebu lasera, dok su Albanci bili na ''tapetu'' zbog provokativnog transparenta političkog sadržaja i odbijanja da se nastavi prekinuta utakmica.

Odluku UEFA naš savez je primio u ranim jutarnjim satima, a pisano obrazloženje donesenih odluka Kontrolne i disciplinske komisije UEFA biće dostavljeno FSS u narednih pet dana, pa će se tada znati na osnovu kojih činjenica su izrečene pomenute kazne. Nakon toga imaćemo tri dana za žalbu.

U prostorijama Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi biće održana Vanredna sednica Odbora za hitna pitanja naše organizacije (14.00), posle koje će biti izneti reakcije na saopštene odluke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mislilac iz Guberevca

    24. oktobar 2014 | 10:06

    Ovo ako je tačno, onda je za mene sport mrtav. Nego da li zna neko kako da se prijavim za let na Mars u jednom pravcu? Tamo su sigurno bolji uslovi za život nego na ovoj planeti. Barem što se ljudi tiče.

  • Baloku

    24. oktobar 2014 | 10:05

    Srbija je ovde najveci gubitnik i ako izgleda na prvi pogled da je to pobeda . Albanci podigli zastavu velike Albanije u srce Srbije i nikome nista.

  • Johnny

    24. oktobar 2014 | 09:59

    Od kad se za losu organizaciju oduzimaju bodovii?? Hahaha pa ovo je skandal a ne odluka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA