Barsa povela, ali je Real sa tri komada prigrabio pobedu u El klasiku! (VIDEO)

Madridski klub sada kaska samo bod za vodećom Barselonom, i sam vrh Primere sad dobija svoj "standardan oblik"

  • 12

Još jedan sjajan "El klasiko" završen je pobedom madridskog Reala posle preokreta! Domaćini 169. prvenstvenog susreta  između španskih giganata završen je pobedom domaćina - 3:1.

Prvi put od 1993. godine Barselona je izgubila "El klasiko" a da je prva postigla gol.

Iako je povela rano, Barselona je bila konkurentna samo u prvom poluvremenu. Real je bio konkretniji, i koristio je bukvalno svaku grešku katalonske ekipe (a bilo ih je) ili da opasno zapreti ili da na kraju postigne gol. Taktički, Karlo Anćeloti je nadigrao Luisa Enrikea.

Meč je obeležio povratak Luisa Suareza, koji je asistirao Nejmaru za prvi gol, ali je Urugvajac pokazao svojim zalaganjem do 69. minuta, kada je u igru umesto njega ušao Pedro.

Real sada kaska samo bod za Barsom, i sam vrh Primere sad dobija svoj "standardan oblik".

Barsa je povela već posle prve akcije na meču - sa levog boka je Suarez centrirao ka Nejmaru, koji je grudima smirio loptu i krenuo u prodor ( s obzirom da su ga Pepe i Karvahal nemo gledali), šutirao i pogodio dalji ugao Kasiljasovog gola.

Tek nekoliko minuta kasnije usledilo je novo uzbuđenje, jer je Karim Benzema imao dve šanse, od kojih je ova druga završena drmanjem prečke (11. minut).

Real je forsirao napad, prštalo je na terenu od sjajnih poteza, ali i oštrih starteva. U prvih 40 minuta su žute kartone dobili Mesi, Nejmar, Pike i Inijesta.

Ipak, Barselona je mogla da duplira vođstvo u 23. minutu. Ponovo je Suares prošao po levoj strani, našao Mesija na petercu, ovaj je šutirao a umesto gola je ubeležena intervencija Kasiljasa. Bez obzira na to, Mesi ovakve zicere standardno pogađa...

Tako je omaleni Argentinac propustio priliku da savlada golmana Ikera Kasiljasa i izjednači rekord Telma Zare na listi najboljih strelaca Primere.

Usledilo je zatišje pred buru, do 35. minuta. Kombinovali su Marselo i Rodrigez, ali je putanju lopte prekinula ruka Đerara Pikea, zbog čega je sudija Hil pokazao na belu tačku.

Naravno, loptu je uzeo Kristijano Ronaldo, i postigao je svoj novi gol, što je označilo prvi gol u mreži Klaudija Brava na osam utakmica, odnosno 755 utakmica.

Za ljubitelje statistike, ovo je:

- 14. gol Portugalca protiv Barselone (više je dao samo Sevilji, 18).

- izjednačenje sa 14 golova u "El Klasiku" sa Puškašom i Sesarom Rodrigezom.

- 11. uzastopni meč na kom je postigao gol

- 16. gol u Primeri ove sezone

Drugo poluvreme pripalo je Realu.

Preokret je doneo Pepe glavom, pošto je Toni Kros prethodno odlično izveo korner.

Ali nije to bio signal da se Barselona "iscima", već je posle 10 minuta primila još jedan gol posle katastrofalne greške Maskerana i Inijeste!

Isko je poveo kontru i poslao kratku loptu Ronaldu, koji se ekspresno okrenuo i poslao precizan pas ka Rodrigezu, da bi ovaj asistirao Benzemi sa efektan gol iskosa na desnoj strani.

Do kraja meča je na snazi bio Realov autobus, a u zaustavnom vremenu bilo je male čarke između Ronalda i Danija Alveša.

REAL MADRID: Kasiljas, Karvahal, Ramos, Pepe, Marselo, Modrić (od 89. Arbeloa), Kros, Rodrigez, Isko (od 84. Iljaramendi), Ronaldo, Benzema (od 87. Kedira).

BARSELONA: Bravo, Alveš, Maskerano, Pike, Matje, Buskets, Ćavi (od 60. Rakitić), Inijesta (od 72. Roberto), Suarez (od 69. Pedro), Mesi, Nejmar.

Primera, 9. kolo:

Petak

Selta - Levante 3:0

Subota

Almerija - Atletik Bilbao 0:1

(Ečeita 56)

Real Madrid - Barselona 3:1

(Ronaldo 35 penal, Pepe 50, Benzema 61 - Nejmar 4)

Valensija - Elče 3:1

(Mustafi 13, Pareho 18, Lomban autogol 63 - Jantas 90+3)

Kordoba - Real Sosijedad 1:1

(Ćiscko 87. - Martinez 22)

Eibar - Granada 1:1

(Boveda 37 - Njom 8)

Nedelja

Malaga - Rajo Valjekano 12.00

Espanjol - Deportivo 17.00

Sevilja - Viljareal 19.00

Hetafe - Atletiko Madrid 21.00

Tabela: Barselona 22, Real 21, Valensija 20, Sevilja 19,  Atletiko 17 (-1), Selta 16, Viljareal 14... Kordoba, Elče i Levante po 5.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA