Saša Ilić je odigrao 700 utakmica za Partizan, ali ipak nije rekorder kluba! (VIDEO)

Legenda kluba iz Humske je protiv Spartaka proslavio veliki jubilej koji je veoma redak na ovim našim prostorima, ali će teško postati rekorder po broju nastupa za crno-bele

  • 5

Ogroman uspeh ostvario je Saša Ilić, Legenda Partizana koji je postao sinonim za ovaj klub proslavio je na meču protiv Spartaka veliki jubilej. Iskusni vezista je odigrao svoj 700. meč u karijeri u crno-belom dresu.

Teško da neki srpski fudbaler može da se podiči onime što je napravio kapiten vicešampiona Srbije. Čovek koji je miljenik navijača našao se u startnoj postavi ekipe za susret u Subotici i time upisao svoje ime zlatnim slovima u istoriji kluba, ali i srpskog fudbala.

- Ponosan sam na sve što sam postigao u Partizanu. Toliko utakmica za klub koji od rođenja navijam. Odavno sam prestao da brojim. Najbitnije je da sam 700. utakmicu u dresu Partizana obeležio pobedom - rekao je Ilić.

"Sale kapiten" kako ga nazivaju najokorelije pristalice ekipe iz Humske postao je drugi igrač u istoriji kluba koji je uspeo da upiše 700 i više nastupa, iza nepri kosnovenog Momčila Moce Vukotića koji je 791. put oblačio dres Partizana i teško da će neko uspeti da sruši njegov rekord.

Ilić je za crno-bele debitovao sada već davne 1996. godina 26. oktobra (na dan kada je njegov sadašnji saigrač Danilo Pantić rođen), u meču protiv Borca i od tada do sada je uspeo da postigne 137 golova. Najbolji je golgeter kluba u nacionalnom prvenstvu sa 121 postignutim golom na 325 susreta.

U karijeri je pored Partizana nosio još dres Galatasaraja, Salcburga, Larise i Selte iz Viga, a zaštitni znak mu je broj 22 na leđima koji je nosio u svim klubovima osim Selte, kao i u reprezentaciji Jugoslavije, a kasnije i Srbije i Crne Gore za koju je postigao gol na Svetskom prvenstvu 2006. godine protiv Obale Slonovače.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA