Vanja Marinković - Partizanov junak koji voli Džordana i Čarlija Šina! (VIDEO)

Vanja Marinković je svoje prve košarkaške korake napravio u KK Vračar*Vujošević je i prošle sezone nekim postupcima nagovestio koliko veruje u ovog momka*Idol mu je Majkl Džordan, mada veoma voli i Derika Rouza, odnosno Kobija Brajanta

  • 10

Fabrika talenata Duška Vujoševića spremila je za sve ljubitelje košarke novi proizvod. Njegovo ime je Vanja Marinković, a u njegove kvalitete mogli ste da se uverite u protekle dve utakmice Partizana kada je perspektivni šuter bio najzaslužniji za trijumfe srpskog šampiona.

Marinković je na utakmici sa MZT-om postigao 20 poena, dok je u Evrokupu Asesoftu ubacio 19 poena i tako apsolutno skrenuo pažnju na sebe. Ovakve dve partije uslovile su da i Vujošević, koji retko javno hvali svoje košarkaše, prozbori koju lepu reč o njemu.

- Vanjin put nije posut ružama, jos ga svašta čeka, ali se nosi dobro sa pritiskom i zaslužuje da se u njega ulaže - rekao je Vujošević posle prvog trijumfa u Evropi ove godine - rekao je Vujošević.

Da bi se od talenta dobio kvalitet potreban je rad, a toga je upravo svestan i mladi Marinković. Od kada je 2011. godine došao u tabor crno-belih, naporni treninzi su mu postali svakodnevnica, a posle utakmice sa rumunskim timom, otkrio je i koji je recept za precizan šut kakav on poseduje.

- Na treninzima ubacujem po 700, 800, pa i 1.000 trojki i onda mora da uđe i na utakmici. Naravno da mi raste samopuzdanje posle ovakvih mečeva mada mi je malo čudno što sam ovih dana stalno u medijima. Ali ušao sam u svet elike košarke, pa je to valjda i normalno. Prošle godine sam u ovo doba igrao za junior i Evroligu posmatrao kao gledalac - kaže mladi Marinković.

Vanja je rođen u januaru 1997. godine, a svoje prve "ozbiljne" košarkaške korake načinio je košarkaškom klubu Vračar, što je negde i logično s obzirom da je stanuje na Čuburi. Ljubav prema košarci stekao je preko starijeg brata, koji je takođe trenirao, a vremenom je shvatio da je igra ispod dva obruča njegova sudbina. U Vračaru se zadržao do 2010. godine, kada prelazi u Koledž, gde se zadržao do 2011. godine, a da bi tada prešao u redove srpskog šampiona.

Sa velikim uspehom nastupao je u mlađim kategorijama crno-belih da bi ga protekle sezone Duško Vujošević prebacio u prvi tim. Zvaničan debi u dresu Partizana imao je prošle godine na utakmici sa FMP-om u okviru Kupa Radivoja Koraća, a koliko je visoko pozicioniran u očima trenera crno-belih govori i činjenica da je prošle sezone dobio minuta i u duelima sa Crvenom zvezdom.

Ove sezone ima veoma ozbiljnu minutažu, koju koristi na najbolji mogući način, a partijama na poslednje dve utakmice nagoveštava da bi sa svega 17 godina, ove godine mogao da bude pokretačka snaga "Parnog valjka". Kada je reč o košarkaškim stvarima, treba reći i da je Marinković osvojio dve srebrne medalje u mlađim kategorijama sa reprezentacijom Srbije.  Neke od još interesantnih podataka iz njegove biografije su da mu je idol Majkl Džordan, ali veoma voli i Derika Rouza i Kobija Brajanta. Treba reći i da obožava seriju "Dva i po čoveka".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    13. novembar 2014 | 12:39

    DETE SVETINJE O KOME BRUJI CITAVA EVROPA !!! Vanja igra za stipendiju i zivi od CASOVA LJUBAVI za razliku od Dzenkinsa i Vilijamsa koji dobijaju po POLA MILIONA EVRA za sezonu,a rezultat toga :gubljenje utakmice na "svom terenu" od vecito drugog(kao i oni sami..) bratskog im tima Olimpijakosa..XXAAXXAA..To je razlika izmedju INSTITUCIJE i prostitucije sinovi bludnice !!! Partizan-MIT ili cudo-JEDINI PONOS SRBIJE !!!

  • DV

    13. novembar 2014 | 11:50

    Dobro je panteri, bolje citajte vesti o srpskom Falkau sto masi prazan go na pola metra, a ovog decka pustite na miru jer ce vas boleti jako!

  • Dejan B.

    13. novembar 2014 | 11:32

    MALI JE ČUDO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA