Ronaldo srušio čvrste Jermene, Albanija odolela Francuskoj u Parizu! (VIDEO)

U grupi u kojoj se nalazi i selekcija Srbije, reprezentacija sa Iberijskog poluostrva je ostvarila trijumf kojim je anulirala startni poraz od Albanije

  • 0

U okviru Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u kojoj se nalazi reprezentacija Srbije, koja je doživela nokaut od Danske, odigran je još jedan meč u petak uveče, a u njemu je Portugalija uz mnogo muke savladala Jermeniju 1:0 i, možemo reći, izvukla se za startni poraz od Albanije.

Mučili su neugodni Jermeni Kristijana Ronalda i drugove 70 minuta. Domaćin je imao posed lopte na svojoj strani, napadao, dok su se gosti opredelili iz kontri da ugrožavaju Ruija Patrisija koji je u nekoliko navrata spasao svoju selekciju.

Pokušavao je portugalski tim da dođe do tog tako željenog gola, najviše preko svog najboljeg igrača koji je u nekoliko navrata pokazao sebičnost. Taman kada je nervoza počela da se uvlači u njihove redove došli su do toliko željenog gola, a strelac ko drugi nego Kristijano Ronaldo koji je oborio još jedan rekord i postao najbolji golgeter Evropskih prvenstava računajući kvalifikacije i završne turnire.

Posle toga se domaćin povukao i prepustio sredinu terena protivniku, ali je opasno pretio iz Kontri, a Varela se posebno obrukao kada je posle asistencije Ronalda sa samo nekoliko metara od gola promašio loptu. Na kraju je ostalo tih 1:0, što je Portugaliji donelo odličnu poziciju za nastavak kvalifikacija.

U okviru ove grupe odigran je i susret čiji rezultat ne važi kvalifikacijama, jer se utakmice Francuske ne važe. Albanija je uspela da odoli na Sen Deniju "galskim petlovima" i ostvari još jedan dobra rezultat.

Albancima će sigurno skočiti samopouzdanje posle 1:1 protiv "trikolora". Poveli su preko Mavraja u 41. minutu, a izjednačenje domaćinu je doneo Grizman u 73. minutu utakmice.

Kvalifikacije za EURO 2016, grupa I:

Srbija - Danska 1:3

(Tošić 4 - Bentner 60, 85, Kjaer 62)

Portugalija - Jermenija 1:0

(Ronaldo 72)

Tabela: Danska 7(+1), Portugalija 6, Albanija 4, Srbija 1, Jermenija 1.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA