Albanci iskoristili dete da bi provocirali Srbiju?!

Na Kritu, gde ima 100.000 Albanaca nije sve prošlo mirno, kako se mislilo u prvom trenutku meča Grčke i Srbije

  • 9

Serija albanskih provokacija nastavljena je i uoči prijateljskog meča između Grčke i Srbije u Hanji, pošto je jedan od dečaka koje fudbaleri tradicionalno izvode na teren, tokom intoniranja srpske himne prekrstio ruke simbolizujući "dvoglavog Orla" koji se nalazi na zastavi Albanije.

Prilikom intoniranja himni, dečak stoji ispred kapitena Srbije Branislava Ivanovića sa rukama u obliku "tradicionalnog albanskog pozdrava", koji često koriste albanski fudbaleri prilikom proslave gola.

Inače, dan uoči utakmice objavljena je informacija da će bezbednosne mere biti maksimalne, s obzirom na to da na Kritu živi oko 100.000 Albanaca.

Istog dana u Ðenovi, Albanci su tri puta prekidali prijateljski meč sa Italijom, a prethodno su u Renu, na utakmici protiv Francuske razvili zastavu tzv. Velike Albanije, istu onu zbog koje je prekinut meč Srbije i Albanije u Beogradu.

Evropska fudbalska unija (UEFA) registrovala je utakmicu sa 3:0 u korist Srbije, ali zbog incidenata koji su usledili kaznila srpski tim sa minus tri boda, dok su oba saveza novčano kažnjena sa 100.000 evra.

U međuvremenu, srpski i albanski savez podneli su žalbu, a konačnu odluku doneće Disciplinska komisija UEFA doneće 2. decembra.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    20. novembar 2014 | 14:25

    Kompleksi, kojih bre šiša. Opsednuti su Srbijom umesto da gledaju sebe i samo brukaju tu njihovu zemlju. Ja sam posle utakmice samo delete za sve što ima sa veze sa tom njihovom raščupanom ptičurinom.

  • M!N

    20. novembar 2014 | 14:58

    Pa to rade i uvratovima..Deca u prvim borbenim redovima,nista cudno..

  • Weed

    20. novembar 2014 | 14:27

    Ove na slici razjurimo ja i još dvojica ;-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA