TRAGEDIJA U TURSKOJ: Ubijen navijač Crvene zvezde!

Kako saznajemo, navijači crveno-belih koji nisu ušli u halu sukobili su se sa policijom i navijačima Galate, a dvadesetpetogodišnji srpski državljanin je uboden u grudi, nakon čega je preminuo

Pred utakmicu između Crvene zvezde i Galatasaraja, dogodila se velika tragedija. Naime, došlo je tuče navijača srpskog i turskog kluba, a jedan navijač Zvezde je ubijen.

Kako saznajemo, navijači crveno-belih koji nisu ušli u halu sukobili su se sa policijom i navijačima Galate, a dvadesetpetogodišnji Marko Ivković, srpski državljanin je uboden u grudi, nakon čega je preminuo. Ubijeni momak je iz Zemuna, a prema nezvaničnim saznanjima član je Zvezdine grupe "Brigates".

Kako prenose turski mediji, Crvena zvezda je danas zatražila dodatnih 200 karata za svoje navijače, ali je odbijena. Ispred hale Abdi Ipekči je pristiglo oko 400 pristalica crveno-belih koji su odmah napadnuti od strane navijača Galatasaraja,koji su Delije gađali bakljama i kamenicama.

OGLASIO SE I KONZUL SRBIJE U ISTANBULU

Konzulat Srbije u Istanbulu potvrdio je da je navijač srpskog tima ubijen u Istanbulu. U konzulatu je rečeno da je konzul Zoran Marković otišao u bolnicu i da za sada ne mogu za sada da iznesu druge detalje.

- Ovo je jedan gest neprijateljstva, da u vreme kada se Srbiji zabada nož sa svih strana, u Turskoj bude zabijen nož u srce navijača iz Srbije. Događaj je tragičan, potresen sam - rekao je Marković za Betu..

On je kazao da je konzulat Srbije bio u kontaktu sa turskom policijom i da je upozoravao da je utakmica visokog rizika u pitanju, ali da njihovi apeli nisu prihvaćeni.

- Organizacija je bila na najmanjem nivou. Mi smo dva dana upozoravali da je to susret visokog rizika i da može doći do ovakve situacije. Mi sada radimo na tome da svi navijači bezbedno napuste teritoriju Turske u najkraćem roku. Ubijeni navijač je dobio teške ubodne rane i odmah je prevezen u bolnicu. Želim da naglasim da su se turski lekari borili kao lavovi za njegov život. Reanimacija je trajala pet sati, ali je na kraju zbog obilnog krvarenja preminuo - rekao je Marković.

KK CRVENA ZVEZDA IZJAVILA SAUČEŠĆE

-Navijač Crvene zvezde M.I. (25 godina) poginuo je u Istanbulu od posledica uboda nožem. Nesrećni mladić je otputovao u Tursku na utakmicu crveno-belih i Galatasaraja, a posle napada nožem turskih huligana izgubio je život. KK Crvena zvezda izjavljuje saučešće porodici, rodbini i prijateljima - stoji na sajtu crveno-belih.

(Telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • REAKCIJA !

    21. novembar 2014 | 23:31

    Premijeru,pokaži se.Reaguj sada oštro dok Turci ne nađu ubice.Moramo biti istrajni.Najveći divljaci Evrope (mada skoro i nisu u njoj) i zato ih treba i izbaciti iz evropskih takmičenja zajedno sa ovim njihovim tvorevinama našim komšijama.Takvim narodima u Evropi nije mesto.Marš nazad u Aziju pa se družite sa vašom braćom u Siriji,Iranu,Iraku,Avganistanu...divljaci jedni necivilizovani.Državo Srbijo moraš da reaguješ!!

  • Majk

    21. novembar 2014 | 23:26

    Dok mi njih pustamo da divljaju po Beogradu (navijaci Besiktasa, Albanci), oni nase ubijaju. Podrska za Zvezdase od vecitog rivala :(

  • Mrdja

    21. novembar 2014 | 23:31

    Pa vi nastavite da gledate Turske serije, da idete na letovanje tamo, ostavljajte im novac i sledece godine, obavezno. Pocivaj u miru Delijooo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA