Federer i Vavrinka zaboravili na svađu i doveli Švajcarce pred istorijski uspeh!

Dvojica tenisera o čijoj svađi se prethodnih dana pričalo i pisalo, zajedničkim snagama su u dubl meču došli do pobede i sada ih samo jedan trijumf deli od titule šampiona Dejvis kupa

  • 1

Teniska reprezentacija Švajcarske povela je protiv Francuske sa 2:1 u finalu Dejvis kupa, pošto su u dubl konkurenciji Rodžer Federer i Sten Vavrinka bili bolji od Žilijana Benetoa i Rišara Gaskea sa 6:3, 7:5, 6:4.

Meč je trajao dva sata i 13 minuta, a Švajcarci su zabežili veoma važan poen uprkos gromoglasnoj podršci domaćim teniserima na stadionu u Lilu.

Federer ćeu nedelju od 13 sati protiv Žoa Vilfreda Conge imati meč loptu kako bi Švajcarskoj doneo prvu "salataru" u istoriji, dok će odmah posle njih na teren izaći Vavrinka i Gael Monfis.

Podsetimo, Švajcarci su poveli nakon što je Vavrinka pobedio Congu sa 6:1,3:6, 6:3, 6:2, ali je Monfis izjednačio rezultat savladavši Federera sa 6:1, 6:4, 6:3.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srbija <3

    22. novembar 2014 | 23:44

    Bravoooooooooo! Svajcarska do pobede!!! Iskreno, zasluzuju je

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA