PRIMERA U ZNAKU MESIJA: Rekord Argentinca zasenio petardu Barselone i pobede Reala i Atletika! (VIDEO)

Omaleni Gaučos prestigao je Telma Zaru i postao najbolji strelac u istoriji španske lige sa 253 pogotka * Kraljevski klub je bez muke došao do devetog uzastopnog trijumfa u Primeri, a simpatični Eibar je prošao sa samo četiri komada u mreži * Najbolji fudbaler sveta stigao već do kote od 19 golova u prvenstvu

  • 3

Baš kao u Bundesligi, ista stvar se dešava i u Primeri. Novi, deveti uzastopni trijumf Reala iz Madrida i novi golovi Kristijana Ronalda, a ni Atletiko ne prepušta titulu tako lako. Ipak, subotnje veče na Iberisjkom poluostrvu proći će u znaku Lionela Mesija i njegovog rekorda.

Argetninac je svojim dostignućem sa samo 27 godina zasenio više nego ubedljivu pobedu Barselone nad Seviljom 5:1, u kojoj je on ostvario het-trik učinak, jer je mnogo važnija stvar šta to u stvari znači. Četvrostruki osvajač "zlatne lopte" je postao najbolji strelac španske lige u njenoj istoriji, jer je sa tri gola protiv Sevilje došao 253 pogotka u Primeri.

Njegov pogodak u 21. minutu za vođstvo ga je u tom trenutku izjednačio sa legendarnim Telmom Zarom. Ipak, gosti su došli do izjednačenja na startu drugog poluvremena autogolom Đordija Albe, ali je stvari na svoje mesto posle samo dva minuta vratio Nejmar.

Ivan Rakitić je svoj treći gol u dresu katalonske ekipe postigao baš protiv kluba u kome je prethodne sezone nosio kapitensku traku, a onda je ponovo na scenu stupio omaleni "gaučos". Prvo je u 72. minutu postavio novi rekord španskog fudbala, a saigrači su ga zbog toga nosili na rukama, a onda je šest minuta kasnije popravio svoj golgeterski učinak i došao do 10-tog pogotka ove sezone.

"Kraljevski klub" je ponovo napunio mrežu svog protivnika do vrha, a novajlija Eibar prošao je sa samo četiri komada u svojoj mreži. Goleadu je započeo Rodrigez u 23. minutu, a nastavio ju je portugalski fudbaler tri minuta pre kraja prvog poluvremena.

U nastavku se u strelce upisao i Karim Benzema, a konačan rezultat postavio je najbolji fudbaler ekipe iz penala u 83. minutu. Ronaldo je sa ova dva pogotka nastavio da teroriše golmane u Španiji, a njegova statistika je impresivna. Na samo 12 mečeva je već 19 puta tresao mrežu protivnika.

Atletiko Madrid se iskupio pred svojim navijačima za kiks u prethodnom kolu i bez većih problema pobedio Malagu 3:1. "Jorgandžije" je već u 12 minutu u vođstvo Tijago, a krajem prvog poluvremena udvostručio ga je Grizman.

Nadu gostima i smanjenje rezultata, sjajnom reakcijom je doneo Santa Kruz u 64. minutu, ali je Dijego Godin u 83. minutu otklonio svaku sumnju oko pitanja pobednika. Inače, oba tima su meč završila sa desetoricom igrača na terenu, jer je prvo isključen zbog dva žuta kartona Samjuel iz Malage, a onda iz istih razloga i kapiten domaćih Gabi.

Primera, 12. kolo:

Petak

Atletik Bilbao - Espanjol 3:1

Subota

Atletiko Madrid - Malaga 3:1

(Tijago 12, Grizman 42, Godin 83 - Santa Kruz 64)

Eibar - Real Madrid 0:4

(Rodrigez 23, Ronaldo 43, 83, Benzema 70)

Barselona - Sevilja 5:1

(Mesi 21, 72, 78, Nejmar 49, Rakitić 65 - Đordi Alba 47 a.g.)

Deportivo - Real Sosijedad 22.00

Nedelja

Rajo Valjekano - Selta 12.00

Levante - Valensija 17.00

Elče - Korodoba 19.00

Viljareal - Hetafe 21.00

Ponedeljak

Granada - Almerija 20.45

Tabela: Real Madrid 30, Barselona 28, Atletiko Madrid 26, Valensija 24(-1), Sevilja 23... Elče 9(-1), Levante 9(-1), Kordoba 6(-1).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA