TOTALNA DOMINACIJA: Hamilton je novi šampion Formule 1! (FOTO)

Britanski vozač je po drugi put u karijeri postao prvak trijumfom u poslednjoj trci sezone na kojoj je od starta stavio do znanja najvećem rivalu Rozbergu da ga ne zanimaju nikakave kalkulacije, već samo pobeda

  • 0

Formula 1 ima novog šampiona! Luis Hamilton je po drugi put u karijeri postao prvak "nabržeg cirkusa na svetu" trijumfom u poslednjoj trci sezone na Velikoj nagradi Abu Dabija.

Vozač Mercedesa je trijumfovao ispred Felipea Mase koji je osvojio drugu poziciju, a treći je bio Valteri Botas. Ipak, ono što je ove najvažnije jeste da je glavni konkurent Britancu u borbi za titulu, klupski kolega Niko Rozberg završio tek na osmoj poziciji mnogo daleko od postolja sa čak krugom zaostatka.

Čini se da odavno nismo imali ovako uzbudljivu završnicu sezone, u kojoj je poslednja trka odlučivala ko će biti novi šampion. Uoči početka Hamilton je imao 17 poena prednosti u odnosu na Nemca, ali su se bodovi sa trke u Abu Dabiju duplirali tako da je postojala šansa da Rozberg može da prestigne timskog kolegu, ali to se nije dogodilo.

Iako je britanskom vozaču bila dovoljna i druga pozicija na ovoj trci, u slučaju da Rozberg bude prvi, da osvoji šampionski trofej, on nije ništa želeo da prepusti slučaju i od starta je krenuo žestoko pokazujući da ne želi da preuzima nikakav rizik. Sve vreme je imao prednost u odnosu na glavnog rivala koga je zadesio maler sredinom trke kada je motor počeo da mu gubi snagu, a iz boksa su mu poručili da mu je otkazao ERS.

U tom trenutku je već bilo jasno da će Hamilton drugi put u karijeri biti šampion Formule 1, što se na kraju i obistinilo, dok je nemački vozač padao sve niže do kraja trke.

Hamiltonu je ovo bio 11 trijumf ove sezone, a postao je 16. vozač u istoriji takmičenja koji je više od jednom uspeo da bude najbolji na kraju sezone. Prvi put je podigao šampionski pehar 2008. godine. Njegovu vožnju je sve vreme iz boksa pratila njegova izabranica Nikol Šerzinger.

Pomenimo na kraju da je Velikoj nagradi Abu Dabija prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić koji je trku posmatrao u društvu šeika Bin Zajeda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA