Zvezda nije dala gol 250 minuta, a evo šta je sve promašila za to vreme (VIDEO)

Sve ono što je trener srpskog šampiona isticao od početka sezone isplivalo je na poslednja dva meča koji su crveno-beli odigrali bez golova * Takođe, tu je i 70 minuta meča sa Radom na Vračaru

  • 4

Da je neko navijačima Crvene zvezde rekao, posle pogotka Save Pavićevića na meču sa Radom u 11. kolu, da njihov klub od tada neće dati gol punih 250 minuta, povratna informacija i odgovor bi svakako bili u vidu širokog osmeha i odmahivanja rukom. Ali, realnost je surova. Šampionu kao da je neko gatao da ne postižu golove.

Samo 15 golova za 13 odigranih kola u Jelen Superligi je verovatno najgori početak crveno-belih što se tiče efikasnosti, a sve što više trener Zvezde Nenad Lalatović kuka na promašene prilike tako njegovi izabranici sve manje tresu protivničke mreže.

- Posle svakog treninga napadači ostaju da rade po pola sata, ali rezultata nema. Čim promaše oni se uplaše i beže od ulaska u šansu - jasan je bio Lalatović.

Dva gola za 20 minuta protiv Rada verovatno su Lalatoviću donekle vratili zadovoljstvo i nadu da nastupa efikasniji period igre, ali upravo od pomenutog gola Pavićevića strelci su zatajili. Računajući ostatak prvog poluvremena protiv Građevinara, a potom i drugih 45 minuta, zatim meč sa Čukaričkim i Radničkim iz Kragujevca, dolazimo do podatka da Zvezda 250 minuta nije postigla pogodak.

- Ne znam šta se ovo dešava. Kao da nas je neko prokleo - bio je kratak komentar najboljeg strelca crveno-belih Đorđa Rakića nakon remija u Kragujevcu.

Upravo je Rakić imao najbolju priliku u prvom poluvremenu da prekine ovaj post, ali je lopta nakon njegovog šuta završila na prečki gola domaćeg tima. Kao i posle udarca Kataija u drugom poluvremenu. Traljavo je Trifunović intervenisao nakon šuta Zvezdinog ofanzivca, lopta se podigla u visinu, ali umesto u golu, ponovo se zatresla prečka.

Zatim je usledila i prilika Pečnika. Ostao je Slovenac sam, iskosa sa leve strane, na petercu Kragujevčana. Mogao je da bira gde će šutirati. Odlučio se za bliži ugao i pogodio samo spoljni deo mreže, u momentu kada su svi videli loptu u golu.

Tako je bilo na gostovanju Radničkom, a slovenački reprezentativac je bio u glavnoj ulozi i kolo ranije, kada je na Marakani gostovao Čukarički. ponovo mršavih 0:0 i revija promašaja, Pogotovo u prvom poluvremenu.

Neometan u petercu, Pečnik je najpre šutirao glavom preko gola. Zatim je defanzivac Brđana Ugo sa gol linije izbacio loptu koju je Slovenac uputio, da bi i prečka bila saveznik gostujućeg tima. Najbolju priliku da Zvezdi donese tri boda imao je Rakić krajem meča kada je predriblao golmana, ali je promašio, praktično, prazan gol.

- Ne znam koliko nam šansi treba da damo gol, promašujemo nemoguće. Promašujemo prazne golove, šutiramo pravo u golmana, pogađamo prečke i stative - reči su trenera Zvezde.

Ovo je bila revija promašaja srpskog šampiona samo na dva poslednja meča, ali ne treba zaboraviti i sve propuštene prilike od početka sezone. Protiv Nišlija i Jagodine crveno-beli su bili efikasni i postigli su trećinu golova. Već na meču sa Vojvodinom, Jović je sa pet metara mogao da reši pitanje pobednika u drugom poluvremenu, ali je šutirao pravo u golmana.

Odlazak Milijaša posle trećeg kola, donekle je nadomestio Daniel Avramnovski, ali samo zbog gola Spartaku (1:0). makedonac je pogodio u 79. minutu i to je bio jedini gol vezista nakon što je kapiten otišao. Ali, pre njegovog gola viđen je dvocifren broj prokockanih prilika.

U Kruševcu su crveno-beli, doduše, oštećeni za penal u nadoknadi vremena, protiv Novog Pazara viđena su dva gola, ali i novi promašaji. U Čačku je izvojevana pobeda, ali se strepelo do poslednjeg minuta jer se do 60. minuta nisu iskoristile prilike. Ponovo se tresao okvir gola.

Potom je usledio remi protiv Voždovca (2:2) gde su gosti iz dve šanse dva puta tresli mrežu. Zvezda je, s druge strane, mogla da postigne pet golova samo da je finiš bio drugačiji. Poslednja prilika viđena je u 94. minutu kada je mladi Jović sa peterca šutirao glavom preko gola.

Pitanje da li bi Zvezda bila šest bodova u zaostatku da je pomenut Jović iskoristio svoje prilike u večitom derbiju. Da jeste, crveno-beli bi imali 2:0 na poluvremenu, a gol razlika bi bila svakako drugačija. Pečnik je u narednom meču protiv Donjeg Srema pogodio sa penala i to je bio najgori meč Zvezde u jesenjoj polusezoni. Tada, ruku na srce, i nije bilo nekih prilika.

- Ja verujem u Jovića, Rakića i Despotovića. Mi sada njih vraćamo u život,  pomažemo im, a da li će oni pomoći Zvezdi na onom nivou na koji mi očekujemo, pokazaće vreme. Imaju tu nesreću da dugo nisu igrali, jer kako kažu, koliku pauzu napraviš, toliko ti treba da se vratiš u formu - reči su Nenada Lalatovića.

Na njegovu, ali i sreću navijača Crvene zvezde, odbrana igra na vrhunskom nivou. Samo četiri primljena gola umnogome su uticali da šampion već na jesen ne ostane u trci za titulom.

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kg

    24. novembar 2014 | 22:49

    Rakic je obican Panj!

  • Srki

    24. novembar 2014 | 23:18

    Nece da ga da jos za 500 godina a ne minuta .....dik ne dovedu napadaca

  • bojan

    26. novembar 2014 | 13:27

    250min!? Da je Mijailovic dobio zasluzeni crveni karton protiv rada u 4min. bio bi i duzi post. Nisu igraci krivi,ni trener,ma ni uprava KRIV JE TOLE!!!On je nesto ugatao...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA