UMRO ZA VOLANOM: Preminuo legendarni vaterpolista i bivši selektor naše zemlje!

Nenad Manojlović koji je doneo našoj zemlji srebrnu i bronzanu medalju kao selektor na Olimpijskim igrama u Sidneju i Atini, preminuo je u 61. godini, samo dva meseca nakon što nas je napustio i njegov rođeni brat Predrag

  • 29

Nenad Manojlović proslavljeni vaterpolista i bivši selektor Jugoslavije i Srbije i Crne Gore preminuo je u ponedeljak u 61. godini.

U saopštenju koje se nalazi na sajtu Vaterpolo saveza Srbije ne navodi se šta je uzrok smrti, samo je rečeno da ga je ona zadesila na putu prema Sofiji, gde je trebalo da prisustvuje stručnom seminaru.

Manojlović je rođen 1954. godine, a najveći deo karijere je proveo u Partizanu. Sa crno-belima je osvojio duplu krunu 1995. godine, a uspešno je vodio i vaterpolo klub Niš.

Naš nacionalni tim preuzeo je 2000. godine i vršio selektorsku dužnost  sve do 2004. godine. Sa njim je Jugoslavija, a kasnije i Srbija i Crna Gora osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine i srebrnu u Atini četiri godine kasnije.

Takođe dva puta je sa ovom selekcijom bio prvak Evrope 2001. godine u Budimpešti i dve godine kasnije u Kranju, a sa Svetskih prvenstava doneo je jedno srebro 2001. godine iz Fukuoke. Posle selektorske karijere preuzeo je ulogu sportskog direktora u VSS, a donedavno je obavljao funkciju predsednika stručnog saveta VSS.

Podsetimo da je pre dva meseca preminuo i njegovo rođeni brat, takođe istaknuti vaterpolo radnik Predrag Manojlović.

Datum komemoracije i sahrane biće saopšteni naknadno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovanovic Vuk

    24. novembar 2014 | 22:00

    Neka mu je wecna slawa,hwala mu na swemu sto je uradio za nash waterpolo. SLAVA MU

  • DELIJA

    24. novembar 2014 | 22:02

    Počivaj u miru, laka ti zemlja legendo. Pamtim te kao velikog stručnjaka koji je zemlju Srbiju istinski obradovao više puta!

  • Neko

    24. novembar 2014 | 21:51

    Saucesce porodici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA