Italijan na klupi odbojkaša Srbije?

U odbojkaškim krugovima se pojavila informacija da bi na upražnjenu klupu "Orlova" mogao da sedne trener Lube Maćerate, Alberto Đulijani

  • 0

Srpska odbojkaška reprezentacija je ostala bez selektora posle Svetskog prvenstva u Poljskoj, kada je Igor Kolaković podne ostavku, a njegovog naslednika još nismo pronašli. U svetu odbojke se nedavno pojavila vest da bi na klupu Srbije mogao sesti stranac i to Italijan, Alberto Đulijani.

Ovakva informacija vrlo brzo je odjeknula, a strateg Lube Maćerate, za koju igraju naši Dragan Stanković i Marko Podraščanin, je izjavio da bi mu predstavljalo čast da postane selektor "Orlova", ali da još uvek nema nikakvog kontakta između njega i OSS-a.

- Moguće je da postanem selektor Srbije, ali do sada nikakvog zvaničnog kontakta nije bilo. Želeo bih da kažem da bih bio počastvovan kada bih vodio tako prestižnu reprezentaciju. Godinama sam radio sa srpskim odbojkašima, Grbićem, Janićem, Starovićem, a sada radim sa Stankovićem i Podraščaninom i shvatio sam da nisu samo sjajni igrači, već i ljudi - rekao je Alberto Đulijani.

Podsećamo, poslednjih deset godina, gotovo uvek kada je Srbija tražila novog selektora uvek je Italijan bio kandidat, ali Andrea Anastazi. Saradnja sa iskusnim strategom nikad nije ostvarena, hoće li sa novim kandidatom?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA