Prvi Afrikanac zaigrao za Atletik Bilbao i posle minut cena mu skočila na 20 miliona evra! (VIDEO)

Talentovani napadač koga porede sa Klajvertom, postao je prvi igrač potpuno afričkih korena koji je zaigrao za baskijski klub, a otkupna klauzula mu je zato vrtoglavo porasla

  • 0

Istorijski momenat se dogodio na meču između Atletika iz Bilbaa i Kordobe. Injaki Vilijams debitovao je u dresu domaće ekipe i postao je prvi Afrikanac čiji roditelji nemaju nikakve veze sa Baskijom koji je zaigrao za taj klub.

Dobro je poznata priča o tome da za Atletik mogu da igraju samo Baski i to je bila istina, ali je kasnije ovo pravilo omekšalo, pa su u dresu tog tima nastupali i igrači koji imaju baskijsko poreklo ili oni koji su odrasli u toj regiji, a rođeni negde drugde, ali ovakav slučaj se nije dogodio.

Mladi napadač Vilijams, čiji su i otac i majka emigranti iz Gane, dobio je priliku da umesto povređenog Adurica zaigra od prvog minuta na utakmici Primere, čime je postao prvi fudbaler čiji su koreni potpuno afrički, a koji je zaigrao za tim sa "San Mamesa".

Ovde je interesantno i to da samo minut nakon što je debitovao njegova cena na tržištu skočila je sa 600.000 evra na neverovatih 20 miliona, jer toliko posle debija iznosi klauzula u njegovom ugovoru. Pored ovoga i njegova plata je skočila četiri puta.

Inače ovaj momak je ove godine odigrao za B tim 15 utakmica i postigao 11 golova, a stručnjaci ga porede sa Patrikom Klajvertom.

Podsetimo da je prvi igrač afričkog porekla koji je zaigrao za Atletik Bilbao bio Đonas Ramaljo pre tri godine, a njegova majka je bila iz Baskije, a otac iz Angole.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA