KRAĐA U OSIJEKU: Srpkinje nisu mogle i protiv sudija i protiv evropskih šampionki!

Velikog udela u porazu naših rukometašica imali su i arbitri čije su odluke, naročito u prvom poluvremenu, bile itekako diskutabilne, naročito što su posle brutalnih faulova nad Cijićevom i Damnjanovićevom ostajale neme

  • 36

Rukometašice Srbije poražene su na startu Evropskog prvenstva od aktuelnih šampionki "starog kontinenta", selekcije Crne Gore, 22:19, ali mora se priznati da su svog udela u porazu naših devojaka itekako imali arbitri.

Nisu mogle srpkinje protiv braniteljki titule, ali ni protiv sudija koje su, naročito u prvom poluvremenu, značajno oštetile naš tim i donele dosta odluka koje su u najmanju ruku bile diskutabilne.

Bio je ovo žestok duel dve ekipe i rovovska borba. Znale su dobro Crnogorske od koga preti najveća opasnost njihvom timu, pa su se zato koristile svim sredstvima da bi zaustavile Sanju Damnajnović i Draganu Cvijić. Naše su povele, ali onda su stale i imale prazan hod od 12 minuta kada nisu postigle pogodak, a protivnice su pet puta matirale Tomaševićevu.

U tom periodu sudije su dozvoljavale oštru igru izabranica Dragana Adžića koje samo što nisu pocepale dres Cvijićeve u svakom našem napadu, a Damnjanovićeva ni sama nije znala koliko je udaraca u lice dobila, a nigde nije bilo isključenja za Lazovićevu i Klikovac.

Ipak, uspele su naše devojke da se uzdignu pred kraj prvog dela igre iznad očigledno tendencioznog suđenja i sa samo dva gola zaostatka odu na predah. U prvom periodu drugog dela zaigrale su još bolje, naročito posle ulaska naše najbolje igračice Andree Lekić, koja je prvo poluvreme presedela na klupi, jer je pošteđena zbog povrede.

Stigli smo do nerešenog rezultata i imale su Srpkinje priliku da povedu i možda prelome meč, ali je onda usledilo nekoliko žutih minuta, koje je iskusna selekcija Crne Gore iskoristila i ponovo vratila četiri gola prednosti 10 minuta pre kraja meča koju su uspele da sačuvaju, iako naše devojke nisu odustajale.

Najbolja u našem timu bila je Andrea Lekić sa šest golova, iako je igrala samo u drugom poluvremenu, a pratila ju je Bandelier sa četiri, dok je Tomaševićeva imala 10 odbrana. Na drugoj strani pobednice su predovile Bulatovićeva, Lazovićeva i Kneževićeva sa po pet golova, uz odličnih 14 odbrana Barjaktarović.

Na kraju trebalo bi pohvaliti i sjajnu atmosferu u dvorani u Osijeku, gde nije bilo nijednog incidenta, iako su na tribinama bili i srpski navijači, a za vreme intoniranja srpske himne nije se čuo nijedan zvižduk.

Srbija sledeći meč igra protiv Francuske u sredu od 20.15.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dada

    8. decembar 2014 | 22:43

    Ko gubi ima pravo da se ljuti :)

  • Petar

    8. decembar 2014 | 23:14

    Crnogorke su jace...realno

  • džordž

    8. decembar 2014 | 22:33

    nismo igrali kako treba ali nas sudije urnisaše..najgore sudjenje koje sam u životu video, strašno !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA