Odbila da primi medalju, pa suspendovana na godinu dana! (VIDEO)

Indijska bokserka je na Azijskim igrama dala svoju medalju protivnici, čime je stavila do znanja da nije zadovoljna sudijskom odlukom, zbog čega će morati da godinu dana provede bez bilo kakvog takmičenja

  • 0

Indijska bokserka Sarita Devi koja je šokirala svet na Azijskim igrama odbijanjem da primi bronzanu medalju suspendovana je iz boksa zbog tog svog čina na godinu dana.

U početku se spekulisalo da ovaj njen nepromišljen čin može da je košta čitave karijere i da zaradi doživotnu kaznu zabrane bavljenja ovim sportom, ali je Azijska bokserska federacija, uz veliki pritisak Saveza Indije i tamošnje Vlade, odlučila da je suspenduje na godinu dana iz domaćih i međunarodnih takmičenja.

Pored nje kaznu su dobili i njen suprug Toiba Sing koji je dobio zabranu na dve godine kao i njen trener Fernandez, a drugi trener je kažnjen isto kao i ona. Takođe svi su kažnjeni novčano, a Sarita će morati da plati 1.000 švajcarskih franaka.

Ona je tako dobila priliku da posle pauze koju je će iskoristiti da se što bolje spremi za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a kazna joj može biti umanjena zbog dobrog vladanja.

Inače, čitav incident je započet na Azijskim igrama u Južnoj Koreji kada je Davi u polufinalu odlukom sudija izgubila od domaće takmičarke, iako je dominirala u tom meču. Sutradan je na svečanoj dodeli medalja dala svoje bronzano odličje Južnokorejki, koja ga je ostavila na podijumu, dok je silazila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA