PARTIZANOV PREDSEDNIK: Kako je Zoran Popović došao na čelo kluba?

Od ''gubitka trke'' sa Miletom Jovičićem, Popović je uspeo da ostane jedini kandidat za fotelju prvog čoveka crno-belih. Izabran je jednoglasno na Skupštini

  • 14

Dileme više nema - Zoran Popović je novi predsednik Partizana! To je praktično glavna odluka današnje Skupštine crno-belih gde je Popović bio jedini kandidat za užarenu fotelju koji je napustio Dragan Đurić.

Izabran je jednoglasno, a na predlog Ljubiše Tumbakovića koji će mu biti najbliži saradnik. Protivkandidata nije ni imao jer se Mile Jovičić nije pojavio na Skupštini.

- Hvala svima koji su glasali. Prvo što ću uraditi je oformljivanje tima od osvedočenih partizanovaca. Profesionalaca koji žive za klub, a ne od njega. Ne interesuju me sukobi, samo uspeh. Transparentnost u Partizanu će biti moja obaveza. I na kraju svake godine znaće se kakvo je stanje u klubu – rekao je Popović.

Donedavno nepoznat srpskoj javnosti, Popović je već na početku kandidature isticao da je uveren u pobedu na predsedničkim izborima. Mada, nije se tako činilo pre neki dan kada je na UO Partizana Jovičić izglasan kao jedini kandidat vladajuće strukture u Humskoj.

Vidno nezadovoljan i mrzovoljan, Popović je napustio sednicu i ''pobegao'' pored novinara, nakon što je izgubio sa 10:3. Kao da je tada poručivao ''nije još gotovo'', iako je pozvan od strane Jovičića da odu na kafu i nađu zajednički interes kako bi pomogli klubu.

I kada su svi očekivali duel Jovičić - Nikolić, desio se veleobrt na Zboru. Sreten Nikolić uopšte nije ušao u Skupštinu, a ime Zorana Popovića je, nakon izlaganja Žarka Zečevića, isplivalo kao najozbiljnije da preuzme predsedničku funkciju.

- Imam informacije da je veliki krug ljudi zainteresovan da ja budem kandidat za predsednika i da su spremni da me podrže - isticao je nedavno Popović koji je obećao i priliv od tri miliona evra svog kapitala.

Javnost navodi da je Popović blizak sa aktuelnom političkom strukturom, ali ono što se zna o njemu jeste da je vlasnik uspešne kompanije EMC holding, koja se bavi uzgojem i izvozom svinja. Nije bio siguran da li će se uopšte kandidovati za prvog čoveka Partizana, ali je polovinom novembra ''prelomio.''

- Ako odlučim da se kandidujem za predsednika onda neću u celu priču da ulazim neozbiljno, niti da dajem lažna obećanja - istakao je Popović, a nedugo posle toga je potvrdio kandidaturu:

- Kao što sam i obećao, odlučio da se kandidujem na predstojećim izborima u Partizanu. U ovom trenutku to je samo moja odluka, ali ne i kompletnog rukovodstva.

Poznato je da je Popović već bio u Partizanu kao član UO, na šta je tokom Skupštine pažnju skrenuo i bivši as iz Humske Gordan Petrić. Doduše, malo ga je i ''pecnuo.''

Poslednjih godinu dana ste bili u UO, ne znam zašto to niste dali neke predloge i što niste pomogli. Da li vam to neko nije dozvolio - pitao se Petrić.

Ubrzo nakon toga Popović je izabran za naslednika Dragana Đurića, a jedno od prvih obećanja jesu osam miliona evra do kraja 2015. godine, kao i izgradnja internata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    25. decembar 2014 | 18:43

    Evo prvi komentar pa vredjanje...nama niko ne odgovara..verovatno od Djure ne moze biti gori..

  • deki smederevo

    25. decembar 2014 | 19:30

    Bice dominacija 20 godina uzastopno .....Crno bela partija ...

  • Partizan

    25. decembar 2014 | 19:19

    Gotovi smo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA