Posle tri godine, igrao se Old firm derbi! Seltik je pobedio Rendžers! (FOTO) (VIDEO)

Evropi je ovaj duel prepun tradicije falio. Konačno su se dve ekipe sastale u polufinalu škotskog Liga kupa

  • 0

Glazgov je ove nedelje centar evropskog fudbala! Posle tačno 33 meseca, ponovo su se sastali dva ljuta neprijatelja, sa vekovnim rivalstvom, jednom od omiljenih svakom živom čoveku koji voli fudbal.

U jubilarnom 400. "Old firm" derbiju, Seltik je pobedio Rendžers u polufinalu škotskog Liga kupa rezultatom 2:0, na stadionu "Seltik park".

Ovo je prvi okršaj starih vukova od sezone 2011/2012, kada je Rendžers, zbog jako loše finansijske situacije, prebačen u četvrti rang takmičenja.

Seltik je već u desetom minutu postigao prvi gol. Strelac je bio Li Grifits, koji je glavom matirao golmana posle odličnog centaršuta iz slobodnog udarca.

U 31. minutu je Kris Komons lepo iskoristio kiks odbrane Rendžersa i povisio vođstvo svoje ekipe.

Podsetimo da je prvi derbi između Seltika i Rendžersa odigran 28. maja 1888. godine, i tada je slavio Seltik rezultatom 5:2.

Rendžers i dalje ima pozitivan skor u "Old firm" derbijima - 159 pobeda, i 145 poraza od gradskog rivala. Ukupno 96 puta je rezultat bio nerešen.

Seltik - Glazgov Rendžers Seltik - Glazgov Rendžers
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA