Atletiko se poigravao i ponizio Real: Četiri komada u Kasiljasovoj mreži za najubedljiviju pobedu posle 43 godine! (VIDEO)

"Jorgandžije" su slavile najubedljiviju pobedu u gradskom derbiju na svom "Visente Kalderonu" u poslednje 43 godine * Saul Niguez je neko o kome će se pričati posle ovog derbija

  • 12

U Madridu je glavni Atletiko i to mora da se zna. "Jorgandžije" su postale specijalisti za gradske derbije protiv Reala, a to su pokazali novom pobedom u Primeri nad ljutim protivnikom i to više nego ubeljivom 4:0.

Poigravali su se Simeoneovi puleni u pojedinim trenucima sa skupim asovima "kraljevskog kluba", a epitet čoveka o kome će se pričati nakon ove utakmice poneo je Saul Niguez. Mlađani Španac je ušao sa klupe u 10. minutu umesto povređenog Kokea, ostvario asistenciju i postigao fenomenalan gol, ali je njegovu vrhunsku partiju pokvarila povreda zbog koje je i on morao da bude zamenjen.

Posle 43 godine su na svom "Visente Kalderonu" domaći navijači videli ovoliko ubedljivu pobedu nad omraženim rivalom. Trebalo bi ipak,pomenuti da je Real bio značajno oslabljen u ovom meču koji su zbog povreda propustili Ramos, Modrić i Rodrigez. Međutim, to nikako ne može da umanji dominaciju domaćina koji nije dozvolio nijednu stopostotnu šansu pred svojim golom.

Samo 20 minuta bilo je dovoljno Atletikovim igračima da nokautiraju protivnike. U 14. minutu ogromna greška Ikera Kasiljasa kome je prošla lopta ispod ruke posle šuta Tijaga i završila u mreži. Od tog šoka Anćelotijevi izabranici nisu uspeli da se oporave i stanu na noge.

Pomenuti Saul Niguez je izazvao erupciju oduševljenja na ispunjenom "Kalderonu" kada je posle centaršuta Sikere fantastično reagovao i makazicama za sva vremena postigao drugi gol za svoj tim u 18. minutu. Bilo je već tada jasno da će teško gosti uspeti da urade nešto više u ovom susretu.

Stvarali su momci u crveno-belim dresovima šanse kada god su hteli i prosto se poigravali sa odbranom protivnika u kojoj je katastrofalan bio Rafael varan koji je menjao na ovom meču Ramosa.

Grizman je odličnu partiju krunisao pogotkom posle još jedne očajne reakcije indisponiranog Varana, a na asistenciju i sjajnu povratnu loptu Marija Mandžukića koji je stavio šlag na tortu u 89 minutu posle centaršuta Toresa.

Posle ovog susreta produžila se nepobedivost Atletika u gradskim derbijima na šest utakmica, a ovo je drugi trijumf u poslednjih mesec i po dana pošto su ih u januaru izbacili i iz Kupa kralja.

Primera, 22. kolo:

Deportivo - Eibar 2:0

Subota

Atletiko Madrid - Real Madrid 4:0

(Tijago 14, Niguez 18, Grizman 67, Mandžukić 89)

Viljareal - Granada 18.00

Levante - Malaga 20.00

Sosijedad - Selta 22.00

Nedelja

Kordoba - Almerija 12.00

Hetafe - Sevilja 17.00

Espanjol - Valensija 19.00

Atletik Bilbao - Barselona 21.00

Ponedeljak

Elče - Rajo Valjekano 20.45

Tabela: Real Madrid 54(+1), Barselona 50, Atletiko Madrid 50(+1), Sevilja 42, Valensija 41 ... Granada 18, Elče 17, Levante 16.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA