Kako je pre 32 godine Majkl Džordan u poslednjem napadu srušio Crvenu zvezdu

Tokom studentskih dana u dresu Severne Karoline, Leteći Majk je 1983. godine na jednom turniru u Solunu odmerio snage protiv crveno - belih sa Malog Kalemegdana

  • 14

Najbolji košarkaš svih vremena, Majkl Džordan, igrao je 1983. godine protiv košarkaša Crvene zvezde kao student univerziteta Severna Karolina.

U oktobru 1983. godine Sevrna Karolina je učestvovala na košarkaškom turniru u Solunu i tom prilikom odmerila snage protiv crveno - belih sa Malog Kalemegdana.

SILEDŽIJA MAJKL DŽORDAN! Otkriven nepoznat detalj iz karijere najboljeg košarkaša svih vremena!

U veoma neizvesnoj utakmici u kojoj su viđena dva produžetka, Džordanova ekipa je pobedila sa 105:104. Leteći Majk je bio najzaslužniji za pobedu, pošto je bio najefikasniji akter meča sa 32 poena.

Zvezdin trener Ranko Žeravica bio je oduševljen Amerikancem nakon meča.

- Imao sam prilike da vidim širom sveta mnoge košarkaške talente, ali je Džordan zaista košarkaš svemirske klase - izjavila je legenda srpske košarke nakon tog meča.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Posle utakmice u Solunu, Džordan je na poklon dobio zastavicu Crvene zvezde, koja se kasnije nalazila na zidu njegove sobe tokom studija na koledžu. Čast da se oproba sa najboljim svih vremena imao je i Stevan Karadžić, koji je bio jedan od igrača koji je igrao za Zvezdu na ovom meču.

- Uz mene su u timu bili Žižić, Bogosavljev, Kovačević, Avdija, Nikolić, Radović... Malo je falilo da pobedimo jer smo sedam sekundi pre kraja vodili pola koša razlike i imali loptu, koju je upravo Džordan ukrao, mislim Kovačeviću, i pogodio za pobedu - rekao je Karadžić, prisećajući se ovog meča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    10. februar 2015 | 23:05

    A danas ta Crvene Zvezde ne postoji, a Jordan je jos uvek tu.

  • aha

    11. februar 2015 | 00:36

    Jedan grb, jedni navijaci, jedan tim...ZAUVEK! Srcem se voli crveno bela boja.

  • Vlajsi

    10. februar 2015 | 23:10

    Bravo za tekst..nekad zvezda danas fmp

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA