Partizanov dug ''skočio'' 6 miliona za godinu dana!

Zaključno sa krajem 2013. godine, crno-beli su dugovali oko 8.99 miliona evra. Danas dug iznosi oko 14.9 miliona evra

  • 22

Nekako smo navikli da se poslednjih nekoliko godina kroz medije provlači nagomilani dug Crvene zvezde, ali ''sudbina'' najtrofejnijeg srpskog kluba nije zaobišla ni večitog rivala Partizan koji ovih dana svodi račune.

Crno-beli bi tokom dana trebalo da organizuju vanredan Upravni odbor na kom će se razgovarati o ukupnom dugu tima iz Humske koji, prema proceni revizorske kuće, iznosi oko 14.900.000. Što znači, za poslednjih godinu dana porastao je za oko šest miliona, jer je na kraju 2013. godine ukupni minus bio 8.99 miliona evra.

- Realan dug je oko sedam ili osam miliona. Samo od prodaje Škuletića Partizan će prihodovati više od tri miliona. Očekuju se sredstva od dalje dvogodišnjeg ugovora od TV prava, ukupni dug značajno pada i nije realno onoliki kolikim ga sada predstavljaju - rekao je za Novosti bivši predsednik Partizana Dragan Đurić.

Đurić je prethodnih nekoliko dana vodio rat preko medija sa aktuelnom Upravom koju je najpre optužio da vode Partizan u propast, da bi vrlo brzo dobio repliku od strane aktuelnog predsednika Zorana Popovića u vidu optužbe da je pozajmljivao pare od zelenaša.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- To su obične budalaštine. Svašta se sada piše da bi se opravdalo uzimanje kredita, a to je siguran bankrot - jasan je bio bivši predsednik crno-belih.

Vicešampion Srbije najviše duguje poreskim obveznicima, oko 3,5 miliona evra. Zatim su tu obaveze prema sportistma i zaposlenima u iznosu oko 2.506.000, obaveze prema klubovima, agencijama i agentima oko 2.674.000, obaveze prema dostavljačima (832.800 evra) i obaveze prema igračima koji su potpisali ugovore (621.050 evra).

S druge strane, potraživanja Partizana iznose oko 1.141.620 evra.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    19. februar 2015 | 09:10

    ..XXAAXXAA..Ma,nije to NISTA u odnosu na SVETSKOG SAMPIONA U PRAVLJENJU DUGA OD SOPSTVENIH LEGENDI,"TEK" ZA JEDNO 10-15 GODINA,MOZDA CEMO IH STICI(pod uslovom da oni ne naprave ni 1 evro vise duga..),ZATO SAMO BAHATO NASTAVITI SA TROSENJEM "TUDJIH" PARA,KADA MOGU ONI,A STO NE BI I MI..??!!...XXAAXXAA..Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!! Zna se ko je "sampion" Srbije,ali PO VELICINI DUGA !!!

  • Charlie

    19. februar 2015 | 10:46

    Dug zagrebackog kluba raste iz dana u dan, pa tako nije vise 13 miliona, vec 15 miliona eura, a uskoro cemo saznati i pravu visinu duga sicusnog partizana koji je visestruko veci od ovoga koji se prezentuje javnosti i naivnim crno belim misevima.Ova sarena laza i slatka pricica prolazi jos jedino kod izmanipulisanih i napacenih simpatizerki hrvatskog kluba koje i dalje ne vide sumu od jednog drveta. A stecajni upravnik ubrzanim hodom stize na stadion vojske Srbije i donosi ogroman katanac. I vreme je bilo.

  • Marko

    19. februar 2015 | 08:28

    Kako su počeli za par ima da prešišaju zvezdu sa dugom, država mora da uradi nešto hitno po pitanju klubova, inače će svi klubovi da propadnu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA