RADONJIĆ: Odbranili smo trofej u ambijentu koji je pretio da na neki način obezvredi Kup

Crveno-beli su osvojilu treći trofej Kupa Koraća zaredom savladavši posle uzbudljive borbe ekipu Mega Leksa sa 80:74

  • 1

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle pobede u finalu Kupa Radivoja Koraća da je njegov tim ostvario još jedan u nizu zacrtanih ciljeva ove sezone.

Crveno-beli su osvojilu treći trofej Kupa Koraća zaredom savladavši posle uzbudljive borbe ekipu Mega Leksa sa 80:74.

- Odbranili smo trofej u ambijentu koji je pretio da na neki način obezvredi Kup. Meni je svaki trofej bitan, jako sam srećan jer smo ga osvojili u korektnim uslovima od strane svih učesnika. Ostvarili smo još jedan cilj koji smo postavili na početku sezone - rekao je Radonjić na konferenciji za medije.

On je dodao da je polufinalni meč protiv Partizana uticao na nešto slabije izdanje njegove ekipe u prvom poluvremenu.

- Na meču protiv Partizana dosta smo se istrošili. Nismo imali vremena da se odmorimo i pripremimo, to je posebno bilo vidljivo u prvom delu, energija je bila slabija nego što nas karakteriše ove sezone. Pravili smo dosta atipičnih grešaka i dozvolili protivniku da igra dobro i stiče samopuzdanje. U nastavku smo popravili odbranu i donekle napad - konstatovao je Radonjić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Trener Zvezde istakao je da su njegov tim povrede poremetile da ostvare sve zacrtane ciljeve.

- Sledeći plan je priprema za najvažniji deo sezone, da kroz polufinale Jadranske lige obezbedimo učesće u Evroligi i borbu za ostale trofeje. Biće možda malo kompleksno sprovesti trenažni proces. Nisu problem bila samo ova tri meča, mi imamo seriju teških gostovanja i utakmica, u sredu rano putujemo za Madrid, nastavlja se druga faza Evrolige, ima još četiri kola regionalne lige - rekao je Radonjić.

Novinare je intersovalo šta je kazao igračima u poluvremenu, kada je Mega imala osam poena prednosti.

- Locirali smo problem, pokušali da napravimo dogovor da te stvari budu bolje u nastavku, nisam očekivao da ćemo do to mere popraviti igru. Pokazali smo karakter koji nas krasi, kao i kvalitet, i zasluženo došli do pobede - objasnio je Radonjić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Najkorisniji igrač finalne utakmice i najbolji strelac završnog turnira, Luka Mitrović, čestitao je Mega Leksu na odlično odigranoj utakmici.

- Pre početka Kupa poglašeni smo za aposlutne favorite, što je bilo i normalno, s obrizorm na rezultate. Izolovali smo se i trenirali najjače, znali smo da nas čeka težak raspored. Meč protiv Partizana uzeo je mnogo energije, doneo nam je veliku potrošnju i nije bilo lako, jer smo za kratko vreme igrali sa Megom - rekao je Mitrović.

Zvezdin kapiten poručio je da, ako ekipa nastavi sa ovakvim radom, da neće imati problema u nastavku sezone.

- Prvo poluvreme odigrali smo izuzetno slabo, kako u napadu tako i u odbrani. U pauzi smo se dogovorili da mora da se promeni kompletan način igre, jer u suprotnom ne možemo dobiti meč. To se i desilo, kasnije smo iskustvom i kvalitetom odlučili pitanje pobednika. Sezona se ovde ne završava, okrećemo se sledećim izazovima - zaključio je Mitrović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BEN DELIJA

    23. februar 2015 | 11:40

    CESTITKE A INACE SI SVE U PRAVU A I NA JOS JEDAN NACIN JE OBEZVREDJEN TIM STO JE PRENOSILA ARENA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA