Sve o novoj disciplini u kojoj će Ivana Španović dominirati planetom!

Dešavanja u Švedskoj ostavila su nejasnu sliku o načinu ocenjivanja skoka u dalj, ali ne brinite, jer ako je suditi po Ivaninoj dominaciji u Malmeu, po novim pravilima za nju ne postoji granica

  • 10

Ivana Španović je još jednom oduševila naciju. Oduvala je konkurenciju na mitingu u Malmeu, ali zbog za sada eksperimentalnih pravila skok u dalj od 6,99 metara nije zvaničan rezultat.

Ovakva situacija bi trebalo da se promeni u skorijoj budućnosti, a o dešavanjima u Malmeu i promeni pravila za Telegraf je govorio čovek koji ima ogromne zasluge za Ivanine uspehe - njen trener Goran Obradović.

- Javnost nije upoznata sa tendencijom da se zvanično pravilo promeni.

- Prvi put u istoriji se na jednom ozbiljnom takmičenju kakvo je u Malmeu, skok računao od mesta odraza a ne od daske. Tako nešto se primenjuje već 7-8 godina u kategoriji mlađih pionira kako bi se deca otarasila straha od prestupa.

- Krajnji cilj je da se pravilo primeni i u seniorskoj konkurenciji i svi su složni u oceni da će to unaprediti kvalitet. Planira se da pravilo zvanično bude usvojeno posle Olimpijskih igara 2016. godine - objasnio je Obradović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ovakav način računanja skoka u dalj predstaviće realnu sliku krajnjih granica takmičara, a u Malmeu smo se uverili da Ivani sasvim odgovara pravilo i sa nestrpljenjem se očekuje da prođu Olimpijske igre u Riju de Žaneiru.

Posle dominantnog trijumfa u Švedskoj, Goran Obradović sa pravom optimistično očekuje Evropsko prvenstvo u Pragu.

- Birmingem i Malme su nam definitivno bili odličan trening i prilika da Ivana odmeri snage sa najboljima na svetu. Isto tako svi su mogli da se uvere u njenu snagu i formu u kojoj se nalazi tako da se za Prag spremamo prepuni optimizma - završio je Obradović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(D. D.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Palilulac

    26. februar 2015 | 23:21

    To za pravilo je obicna glupost nece vise biti cari preciznosti i umesnosti discipline, nego skoci i posle kao postanes atleticar a ti imas samo super odraz

  • Zaz

    26. februar 2015 | 23:05

    Svaka čast... Žena za sva vremena....

  • Ja

    27. februar 2015 | 06:04

    Nebi bilo fer prema drugim disciplinama. Onda na sprint trkama pustite svako da startuje kada hoće, a ne da starter daje znak, i to odmah na prvi prestup diskvalifikacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA