Statistika Lalatovićeve Zvezde: Napada se stide i prosečni JSL klubovi, odbrana jedina svetla tačka!

Crveno - beli su na 16 utakmica u ligi postigli 18 golova, a više od 60% delo je igrača koji više nisu deo ekipe * Na preko 50% utakmica došlo je, kladioničarskim rečnikom, od nula do jedan * Jedina svela tačka je odbrana, koja je druga u Evropi po primljenim pogocima

  • 7

Od dolaska Nenada Lalatovića na mesto trenera, Crvena zvezda ima poražavajuću statistiku kada su u pitanju postignuti golovi.

Crveno - beli su trenutno drugi na tabeli sa 33 bodova, šest manje od lidera Partizana. S obzirom na to kako igraju, i kakve su im brojke, pozicija bi mogla da bude i mnogo nepovoljnija.

Zvezda je u 16 prvenstvenih kola dala 18 golova. Čak sedam ekipa JSL postiglo je više golova od ekipe sa stadiona Rajko Mitić - Partizan (41), Vojvodina (29), Čukarički (26), Jagodina (22), OFK (19), Rad (19), Mladost Lučani (19).

Od 18 pogodaka, čak 11 su postigli igrači koji više nisu u klubu - Rakić (4), Milijaš (3), Pečnik (2), Despotović (1), Mijailović (1), što čini više od 60% postigntih pogodaka.

Drugi najbolji strelac ekipe je Nenad Milijaš, koji je ove sezone odigrao samo tri utakmice u dresu Zvezde.

Od igrača koji su trenutno u ekipi najefikasniji su Nenad Gavrić i Darko Lazović, sa po dva pogotka.

Realizacija je na gostovanjima posebno loša, jer su na osam utakmica, igrači Zvezde postigli svega pet golova.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

LALATOVIĆ: Odlazim ako čujem sa Severa "Nešo, odlazi"!

U više od 50% Zvezdinih utakmica došlo je, kladioničarskim rečnikom, od nula do jedan.

Četiri utakmice završene su bez golova, a pet puta je viđen samo jedan gol. Četiri puta je Zvezda pobedila sa 1:0, a jedini put kada je poražena istim rezultatom bilo je u večitom derbiju.

Poslednji put kada su crveno - beli postigli tri gola na utakmici bilo je pre više od šest meseci, protiv Jagodine, sa kojim se sastaju ovog vikenda.

DRUGA U EVROPI PO BROJU PRIMLJENIH GOLOVA

Da ne bude sve tako crno u Zvezdinoj ovosezonskoj statistici, potrudila se odbrana ekipe, koja je kapitulirala svega šest puta. To je drugi najbolji rezultat u Evropi, a jedina ekipa koja je primila manje golova od Zvezde je mađarski Videoton, koji je primio šest golova na 17 utakmica.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

Najzaslužniji za ovako dobru statistiku Zvezde pred svojim golom je čuvar mreže Predrag Rajković, koji brani u fantastičnoj formi, a nagrada je stigla i u vidu kapitenske trake. Takođe, dobar deo zasluga ima i štoperski par Pavićević - Lazić, koji odlično sarađuje.

Crvena zvezda u nedelju od 15 časova gostuje Jagodini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gde je istina

    1. mart 2015 | 00:14

    Moramo da sačekamo sutrašnju tekmu. Zeren u Nišu je stvarno bio očajan, ali pobeda u Jagodinimenja sve! Sada, kada su partizai videli da su očajni, oni prozivaju da Čuka bude šampion, e pa ja uvek verujem u ZVEZDU I TITULU! Pokidaj Lalatoviću sve one koji u tebe ne veruju!

  • Pele

    28. februar 2015 | 22:17

    Lalatovic je trener iz X-X ja ne znam kako on moze da trenira zvezdu nije bitno kakav je igrac bio ...nema agresivnosti mora da se kidise na protivnicki go,da se sutira sa distance ...

  • PARTIZAN

    1. mart 2015 | 13:33

    I ON IZ ZVEZDE I NIKOLIC IZ PARTIZANA POLITICKI POSTAVLJENE TOTALNE NEZNALICE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA