ĐOKOVIĆ U FINALU: Novak protiv Federera za 50. titulu u karijeri!

Više od dva sata bilo je potrebno najboljem igraču sveta da savlada Tomaša Berdiha i uđe u finalu, a ovo je bio susret u kome smo videli dva lica kod obojice tenisera

  • 13

Novak Đoković je u finalu turnira u Dubaiju. Posle 2 sata i pet minuta najbolji reket sveta je savladao Tomaša Berdiha 6:0, 5:7, 6:4 i domogao se borbe za svoj 50. trofej na ATP turnirima u profesionalnoj karijeri.

Veliku dramu je srpski teniser priredio svojim navijačima, jer posle prvog seta ništa nije slutilo da će biti ovako napeto do samog kraja, ali to je zasluga češkog igrača koji je naredna dva seta odigrao na visokom nivou.

Pola sata je Srbin delovao nepobedivo na terenu, dominirao je, a onda je usledilo sat i po vremena velike borbe i mnogo preokreta. U finalu nas očekuje pravi teniski klasik protiv Rodžera Federera.

PRVI SET

Lakše i nego što se očekivalo Đoković je dobio prvi set, što se dalo naslutiti na osnovu nekoliko njihovih međusobnih duela. Kao i u finalu turnira u Pekingu prošle godine Srbin je došao do 6:0 za samo 23 minuta igre.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nema elementa igre u kome Novak nije dominirao, a svojim udarcima je oduševljavao publiku na tribinama. Imao je 100% osvojenih poena na drugi servis, a koliko je dominantan bio u tom segmentu igre govori i to da je osvojio 12/15 poena na svoj servis.

Sa druge strane, malo je reći da je Berdih bio očajan i da je prvi reket sveta bio taj koji se pita u svakom poenu, bilo da servira ili prima servis.

Printskrin: atpworldtour.com Printskrin: atpworldtour.com

DRUGI SET

Potpuno druga priča u drugom setu. Češki teniser je u drugi period igre ušao kao potpuno novi igrač. Od prvog poena je zaigrao odlučnije, drskije i samouverenije i to mu se vrlo brzo isplatilo. Uspeo je da osvoji prvi gem u čitavom meču.

Iako je Đoković uspeo da mu oduzme naredni servis i napravi brejk, bilo je očito da se situacija na terenu menja iz korena. Berdihu je proradio prvi servis, a pojačao je agresibnost na riternu i to mu se isplatilo, pa je uspeo da vrati brejk.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kao što obično biva, tada i sreća prati hrabre pa je nekoliko pogođenih linija i Novakovih auta dovelo do toga da po drugi put oduzme servis prvom igraču sveta i dođe u priliku da na svoj servis osvoji drugi set, ali onda  je Novak pokazao zašto je najbolji.

Mentalna stabilnost kakvu nema niko osim njega pokazala se presudnom u ovom meču. Osvojio je poene u nekoliko dužih razmena udaraca i brejk je vraćen, a onda je došlo i do izjednačenja 5:5.

Međutim, ponovo se podigao češki teniser i uspeo da osvoji naredna dva gema i dođe do izjednačenja u setovima.

Printskrin: protennislive.com Printskrin: protennislive.com

TREĆI SET

Još veća borba viđena je u odlučujućem periodu meča u kome je bilo mnogo preokreta u igri oba tenisera. Umor je ostavio traga i na jednom i na drugom, a bilo je očigledno da Srbin ima problema sa kretanjem, na šta mu je i Beker sugerisao tokom pauze između gemova.

Veliki broj neiznuđenih grešaka načinili su obojica u ovom delu meča, ali je ipak veću koncentraciju i hrabrost pokazao Đoković, kome se videlo po reakcijama u nekim situacijama da je veoma nervozan.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Odlučujući momenat se dogodio u šestom gemu ovog seta kada je posle mnogo muke uspeo da napravi brejk, ali i onda da odbrani dve brejk lopte u narednom gemu. Tako je posle više od dva sata igre uspeo da se domogne meč lopte i odmah je prvu iskoristio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deonisious

    27. februar 2015 | 17:41

    Samo napred Nole

  • nada

    27. februar 2015 | 18:42

    uzivanje je dok sam gledala prvi set ,a onda prava drama.neizvesnost do samog kraja meca .dobro da je pobedio Nole i cestitam mu na pobedi , ali u isto vreme strepim kako ce biti u finalu .samo napred Nole , idemoooooooooooo

  • Suza

    27. februar 2015 | 18:26

    N°1 do titule ,ponovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA