AFERA VEKA: Mesi plaćao fudbalskim zvezdama da igraju za njegov tim i tako prao novac?

Jedan od najboljih igrača sveta slao je novčane ponude fudbalskim zvezdama, ne bi li igrali na humanitarnim utakmicama koje je organizovao * Nemački mediji tvrde da je na taj način prao novac

  • 3

Lionel Mesi, najbolji igrač Barselone, mogao bi da upadne u velike probleme, pošto špansko tužilaštvo vrši opsežnu istragu o utaji poreza i pranju novca na humanitarnim utakmicama u njegovoj organizaciji.

Mesi je navodno plaćao igračima drugih timova da igraju za njegovu ekipu na revijalnim utakmicama humanitarnog karaktera.

Nemački list Špigl je došao u posed mejla koji je Argentinac 15. januara ove godine posredno poslao fudbaleru Bajerna Robertu Levandovskom. On mu je nudio novac da zaigra na utakmici "Mesi i prijatelji" protiv "Sveta". Meč je trebalo da se odigra u Los Anđelesu, ali je na kraju otkazan.

Menadžer Levandovskog je potvrdio da je ponuda postojala, i da je nakon odbjanja iste od strane njegovog klijenta, kasnije vršen pritisak.

Kompanija "Sports imidž", čiji je vlasnik Giljermo Marin, jedan od Mesijevih savetnika, ponudila je Levandovskom 250.000 dolara za dve utakmice, što je potvrdio menadžer Poljaka, Maik Bartel, i dodao da je nakon odbijanja iste od strane njegovog klijena usledilo vršenje pritiska i uvećanje ponude.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Naša ponuda uključuje dve avionske karte za poslovnu klasu, smeštaj u hotelu sa 5 zvezdica i nadoknadu troškova - pisalo je je u mejlu, koji je poslat menadžeru Levandovskog Maiku Bartelu.

- Stigao je još jedan mejl u kome se traži da se ugovor što pre potpiše. Usledili su brojni telefonski pozivi iz Argentine 10 dana pre utakmice, a onda je rasla novčana ponuda za Levandovskog - rekao je Bartel.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ovaj mejl je otišao i na adrese Serhija Aguera, Didijea Drogbe, Zlatana Ibrahimovića, Ceska Fabregasa i Antonija Kasana.

Nemački mediji navode da je Marin na ovaj način prao novac. Špansko tužilaštvo već istražuje nekoliko slučajeva pranja novca i utaje poreza na nekim humanitarnim utakmicama. Sumnja se da se radi više od milion evra, a navodno je taj novac opran u Holandskim Antilima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA