FEDERER SERVIRAO NEREALNO: Đoković bez brejka u finalu, Švajcarac odbranio titulu u Dubaiju!

Švajcarac je savladao Novaka sa 6:3, 7:5 u finalu Dubaija i stigao do 84. titule u karijeri

  • 32

Rodžer Federer je odbranio titulu u Dubaiju. Švajcarac je u finalu savladao Novaka Đokovića sa 6:3, 7:5 i tako stigao do 84. titule u karijeri, a sedme u Dubaiju.

Federer je do titule došao uz dva brejka iz isto toliko prilika, dok Srbin nije uspeo da iskoristi nijednu brejk priliku iz sedam pokušaja.

Uz lošu Đokovićevu realizaciju najvažnijih poena na meču, treba istaći i sjajan servis Švajcarca, koji je odservirao 11 asova, čime je stigao do 9.000 poena posle servisa u karijeri.

Novak je u trećem gemu prvog seta propustio dve vezane brejk lopte, dok je Švajcarac u osmom gemu iskoristio svoju jedinu i stigao do vođstva.

I u drugom setu prvi je Đoković imao brejk lopte, i to u dva navara po dve vezane! Međutim sjajan servis Federera, ali i sreća, koja je u jednoj situaciji bila na strani Švajcarca kada je pogodio liniju na brejk loptu, sprečili su Novaka da stigne do brejka.

Pri rezultatu 5:5 na svoj servis Đoković nije iskoristio tri gem lopte, pa je Švajcarac od 0:40 stigao do ključnog brejka! I u sledećem gemu Đoković je imao brejk priliku, ali je propustio, pa je Federer ubrzo rešio meč u svoju korist.

Đoković je tako propustio prvu priliku da osvoji 50. titulu u karijeri.

Ovo je bio 37. međusobni duel Federera i Đokovića, a Švajcarac sada ima tri pobede više, odnosno 20. Inače Đoković je drugi teniser protiv kojeg je Federer slavio 20 i više puta u karijeri, a pre toga to mu je pošlo za rukom samo protiv Endija Rodika 21 put.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA