Radonjić traži pobedu u Istanbulu za Marka Ivkovića!

Igrači im odlaze, ali dolaze novi, u takvoj situaciji pokazuju kvalitet više, izlaze jači, najbolji dokaz je pobeda protiv Fenerbahčea u prvenstvu Turske, rekao je trener Crvene zvezde

  • 9

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da od države Turske i Galatasaraja očekuje da urade sve što je potrebno kako se uoči novog meča dva tima u Istanbulu ne bi dogodilo ništa slično kao prilikom prethodnog duela kada je u sukobu navijača ubijen Marko Ivković.

Zvezda gostuje Galatasaraju u četvrtak od 20.45 u 10. kolu Top 16 faze Evrolige

- Država Srbija, grad Beograd i Crvena zvezda odradili su odličan posao u organizaciji prvog meča, sve je proteklo u sportskoj atmosferi. Ne razmišljamo na drugačiji način, akcenat je na sportskom delu, a ostalo nas ne dotiče. Verujem da će njihov odgovor da bude identičan i to očekujem - izjavio je Radonjić na konferenciji za medije u dvorani Pionir.

Radonjić je dodao da je duh Marka Ivkovića uvek prisutan kada Zvezda igra utakmice.

- Taj nemio događaj kod nas je proizveo težak osećaj i imamo puno razloga da budemo motivisani i zabeležimo pobedu. Očekujem paklen ambijent, koji će dodatno motivisati domaćina, ali i nama dodatno pružiti priliku da se iskažemo", naveo je Zvezdin trener.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Radonjić je otkrio da Branko Lazić zbog povrede neće putovati u Istanbul i da će se više o njegovom povratku znati nakon treninga u petak.

- Marjanović i Vilijams su trenirali i očekujem da budu u ekipi za meč u Istanbulu - naveo je Radonjić.

Foto: Marko Todorović       Foto: Marko Todorović

Duel u Istanbulu biće četvrti okršaj dva tima ove sezone, u prvoj fazi Evrolige Zvezda je ubedljivo slavila u Beogradu, potom je Galatasaraj pobedio u Istanbulu posle produžetka, uz trojku Zorana Ercega sa pola terena za izjednačenje, da bi u prvom meču u Top 16 fazi Galatasaraj dobio u Areni.

- Idemo iz meča u meč, cilj nam je da sve utakmice u Evroligi do kraja odigramo takmičarski i ostvarimo što više pobeda - jasan je Radonjić.

Foto: Marko Todorović        Foto: Marko Todorović

Prema njegovim rečima Galatasaraj ima kvalitetan tim, iako je klub zbog finansijskih problema napustio Karlos Arojo.

- Igrači im odlaze, ali dolaze novi, u takvoj situaciji pokazuju kvalitet više, izlaze jači, najbolji dokaz je pobeda protiv Fenerbahčea u prvenstvu Turske. Reč je o ozbiljnom timu koji neće dozvoliti da ispusti sezonu i ne ostvari zacrtane ciljeve.

Utakmica 10. kola E grupe Top 16 faze između Galatasarajka i Crvene zvezde igra se u četvrtak od 19 sati u Istanbulu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • STELLA ROSSA

    10. mart 2015 | 17:03

    IGRAJ I BORI SE...

  • Nikola delije !

    10. mart 2015 | 16:23

    Sigurno da ce najaca postava(tim) biti turskoj.. zanamo kakav su tim da mogu da preokrenu prednost i do plus 15 za jedan ipo minut..otisao im je najbolji igrac.. bilo bi dobro da napocetku ubacu Dangubica da da bar jednu trojku kao protiv Metalca i protiv drugih timova...onda dosta ocekujem od wiliamsa i Marijanovića.... AKO NE ZA TIM ONDA ZA JAGODU !

  • Gejlije

    10. mart 2015 | 16:41

    Idemo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA