LOVERNJ: Grobari, čekajte me, stižem da branimo titulu!

- Dule me stalno pita kako sam, šta se dešava i daje mi savete, koje dobijam i od Pere Božića i mog agenta Peđe MaterićaKošarkaš - priča košarkaš Denvera

  • 17
KK Partizan – KK Crvena zvezda, Žofri Lovernj Foto: Marko Todorović

Bivši kapiten Partizana Žofri Lovernj obećao je navijačima crno-belih da će doći u Beograd da bodri bivše saigrače čim se završi NBA sezona.

Francuz, kom je srce i dalje u beogradskom klubu, nedavno je iz ruskog Himkija prešao u ekipu Denver Nagetsa. Ne krije da je nostalgija prisutna.

- Čujem se redovno sa skoro svim bivšim saigračima i naravno, sa trenerom. Dule me stalno pita kako sam, šta se dešava i daje mi savete, koje dobijam i od Pere Božića i mog agenta Peđe Materića. I on je bio Vujoševićev igrač. Nedostaje mi ceo stručni štab, iako je često bilo teško. Fali mi Beograd mnogo. To je najbolje mesto za život. Kada ljudi sa kojima radiš veruju 100 odsto u tebe, kao i cela okolina, to jednostavno nema cenu - rekao je Lovernj "Novostima".

- Čekajte me, dolazim u Srbiju! Ne mogu da igram, ali ću sigurno doći da podržim tim u odbrani titule na kraju NBA sezone.

Mesecima posle odlaska iz Partizana, jedini kapiten stranac u istoriji kluba i dalje na društvenim mrežama piše na srpskom. Koristi srpski broj telefona iako je već promenio dve sredine. Proslavlja svaku pobedu crno-belih kao da joj je lično doprineo sa 20 koševa.

Često Žo komunicira i sa navijačima na srpskom preko "Tvitera", ali jasno je da ima pomoć prijatelja - "gugl prevodioca".

Lovernj: Želim da dubem u piunir odma! (FOTO)

- Voleo bih da tečno pričam srpski, ali pošto patim od disleksije, to je gotovo nemoguće. I francuski sam jedva naučio. Razumem srpski dosta, pričam pomalo. Čak sam u Rusiji shvatio da su neki glagoli isti. Ali, potrebno mi je mnogo vremena, pažnje i vežbe da bih savladao neki jezik. Mučio sam se i sa engleskim - priznaje Žofri Lovernj.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA