Najlepša devojka Srbije u humanoj akciji za pomoć deci sa autizmom! (FOTO)

Mis Srbije i bivša košarkašica Marija Ćetković organizuje sa svojom kompanijom Miss Yu humanitarnu košarkašku utakmicu za pomoće deci

  • 0

Zvanično najlepša devojka Srbije Marija Ćetković, pored toga što pleni svojom pojavom, lepotom, obrazovanjem, stilom, dobrim vaspitanjem, izuzetni sportista, je i veliki humanista!

Marija je promo lice izuzetnog humanitarnog projekta. Naime, u Beogradu se 15. aprila u Hali sportova Novi Beograd, u organizaciji Kompanije Miss Yu, održava humanitarna košarkaška utakmica poznatih ličnosti. O čemu se zapravo radi?

-Neizmerno sam srećna jer je moja Kompanija Miss Yu podržala moju ideju da organizujemo humanitarnu utakmicu. Miss Yu je glavni organizator divnog događaja za koji su mnogobrojne javne ličnosti potvrdile učešće.

- Biti Miss znači biti i human i to je jedna od mojih najbitnijih misija! Sredstva prikupljena od prodaje karata će biti dodeljena udruženju” LIX” iz Beograda, koje sprovodi jedinstven autorski program u svetu, tretman lečenja dece sa autizmom i teškoćama, kao i udruženju“ IZIDA” iz mog rodnog Feketića za dnevni boravak lica sa smetnjama u razvoju.

- Ovom prilikom želim da pozovem sve čitaoce Telegrafa da odvoje malo vremena da nam se pridruže 15. aprila, da pokažemo humanost na delu!

Foto: Promo Foto: Promo

Šta mogu posetioci da očekuju 15.04 u Hali Sportova?

-Najpoznatija imena srpske javne scene pevači, glumci, sportisti i sportske legende, političari, je potvrdilo učešće na utakmici. Svakodnevno nam potvrđuju učešće. Veliko nam je zadovoljstvo što je krenulo i interesovanje za prodaju karata.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Svi koji dođu mogu da očekuju bogat muzički program i da vide poznate ličnosti kako se snalaze pod obručima. Svrha akcije je da svi pomognemo u skladu sa svojim mogućnostima. Stoga je i cena karte simbolična – 200 dinara za učenike, decu i studente i 500 dinara za odrasle.

Marija je košarkom počela da se bavi u 5.razredu osnovne škole u rodnom Feketiću.

Foto: Promo Foto: Promo

Prve košarkaške korake napravila je u KK Njegoš Lovćenac. Ubrzo je zaigrala za reprezentaciju Vojvodine. Sa klubom je učestvovala na mnogobrojnim turnirima u Srbiji ali i u inostranstvu - u Nemačkoj, Francuskoj ... Drugi klub za koji je nastupala je KK Vrbas Medela. Tri godine je bila njihov član i igrala u Prvoj ligi.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Njen talenat, brzina, ekplozivnost na terenu, osećaj da prepozna dobar trenutak za šut, ali i veliki broj postignutih koševa po utakmici, nisu ostali ne primećeni i uskoro je dobila poziv reprezentacije Srbije.

-Prvo sam nastupala za kadetsku selekciju, zatim za juniorsku. Iako si pred sobom imala potencijalno uspešnu košarkašku karijeru, opredelila si se da dres reprezentacije zameniš titulom Miss Srbije. Da li je bilo jednostavno ''okačiti patike o klin''?

Foto: Promo Foto: Promo

-Košarka je moja prva ljubav. Kao profesionalni sportista imala san po dva treninga dnevno, pa turnire i utakmice. Nisam imala puno vremena za školu i učenje a meni je obrazovanje na prvom mestu kao i mojoj porodici!

- Kada sam upisala Ekonomski fakultet u Novom Sadu, prestala sam da se bavim profesionalno sportom. S druge strane,kao i svaku devojku, oduvek me je moda zanimala. Usledio je poziv druga iz detinjstva koji je fotograf da se oprobam u modelingu. Uradila sam nekoliko modnih kampanja, počela sam da radim fashion week-ove, odnosno nedelje mode, slikanja za novine i magazine.

Prijavila si se na takmičenje Miss Srbije i na finalnoj večeri ponela si titulu najlepše. Ove godine predstavljaćeš Srbiju na najprestižnijem takmičenju lepote – Miss Sveta. Kako teku pripreme?

Foto: Promo Foto: Promo

- Naporno radim svakodnevno sa stručnim timom svoje kompanije, usavršavam se i ispunjavam svoje obaveze. Pohađam aktivno časove engleskog jezika, održavam kondiciju jer u sklopu takmičenja na Miss sveta imamo sportska nadmetanja individualno i timski.

- Sa Ljiljanom Stojanović, jednom od najboljih plejkmejkera Jugoslavije, intenzivno radim i na pripremi za talenat a to je dribling sa jednom, dve, tri lopte. Tako nešto nikad do sada nije predstavljeno na takmičenju! Kruna sa sobom nosi veliki broj obaveza i dužnosti.

Paralaleno, spremam kolokvijume i ispite na Ekonomskom fakultetu. Nadam se da ću zemlju predstaviti na najbolji način na Miss sveta -rekla je lepa Marija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA