Da li je vreme da se Žigić vrati u Zvezdu?

Iskusni napadač bi na leto trebalo ponovo da postane slobodan igrač, što je idealna smernica da se, pri kraju karijere, vrati u klub u kom se afirmisao

  • 9

Da li je došlo vreme da se Nikola Žigić vrati u Crvenu zvezdu? Pitanje koje se nameće svim zvezdašima nakon informacije da menadžer Birmingema Geri Rovet neće računati na gorostasa iz Srbije na kraju tekuće sezone.

Kako engleski mediji prenose, Žigić će zajedno sa nekolicinom saigrača napustiti Sent Endrjuz i Birmingem s kojim je imao potpisan ugovor do kraja sezone. Ugovor koji je naprosto sasekao priče o mogućem letošnjem povratku na Marakanu gde je viđen u svlačionici na proslavi titule.

LALATOVIĆ: Zvaću Žigića da se vrati u Zvezdu!

- Nikola Žigić je slobodan igrač, Zvezda mu je dosta dala, možda bi želeo da dođe. Voleo bih da u napadu imam njega, a u odbrani Aleksandra Lukovića. To su Zvezdina deca, momci koji su kao ja sve u životu napravili zahvaljujući igranju u Crvenoj zvezdi i siguran sam da ni oni nikada duhom nisu napustili naš stadion - govorio je letos Lalatović.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Jedna želja mu se ispunila jer se Luković zimus vratio na Marakanu, ali će zbog povrede propustiti prolećni deo šampionata. Na leto se sigurno vraća, a društvo bi mogao da mu pravi nekadašnji saigrač iz prvog mandata na najvećem srpskom stadionu.

Ni sam Žigić nikada nije krio da bi bvoleo jednog dana da se vrati na Marakanu. To je pominjao čak i kada je odlazio u Rasing.

- Rasing je ponudio najbolje uslove, a Španija je zemlja u kojoj mogu još da napredujem i da se potpuno afirmišem. Mislim da je ovo bio pravi trenutak da odem, da vidim šta mogu da uradim u Primeri. Ako ne ide kako treba, tu je Zvezda kojoj ću se uvek vraćati - rekao je tada Žigić srpskim medijima.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Takođe, nekadašnji reprezentativac je i posle 126. večitog derbija protiv Partizana govorio da mu je Marakana druga kuća, kada je pričao o odlasku.

- Ako slučajno ne uspem u Evropi, a želim da se okušam svim srcem, vratiću se Zvezdu, pošto će vrata Marakane uvek za mene biti otvorena kao drugi dom i porodica u kojoj sam se afirmisao - isticao je Žigić.

U Evropi je uspeo, a možda je leto idealno vreme da se Žigić vrati svojoj porodici i pomogne Zvezdi u borbi za povratak na staze stare slave. Iako ima 34 godine, može još da da fudbalu.

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • алекса

    26. mart 2015 | 17:56

    Жигић је НЕКАДА, можда, и био партизановац. Сада је звездаш, до коске. Доказано. Ајд' здраво.

  • Pedja 032

    26. mart 2015 | 16:01

    A i vreme je da se izmenjaju pojedine sijalice na stadionu, kad niko ne može da ih dohvati

  • Predrag

    26. mart 2015 | 15:51

    Koja zvezda, zigic je veliki partizanovac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA