Gotovo je: Milan pao u kineske ruke!

Prvi čovek sedmostrukog prvaka Evrope potvrdio da je klub prodat kineskim investitorima za milijardu evra!

  • 2

Predsednik Milana Silvio Berluskoni poverio se najbližem okruženju da je prodao 75 odsto deonica kluba kineskim investitorima, prenose italijanski mediji, navodeći i to da je u kompletnom poslu učestvovao sam vrh kineske države!

Dugogodišnji prvi čovek "rosonera" je navodno saopštio da je "prodaja Milana završen posao" i da je preostalo da se u narednih nekoliko meseci samo utanače detalji dogovora dve strane. Na osnovu tog sporazuma, Kinezi će uskoro i zvanično postati većinski vlasnici sedmostrukog prvaka Evrope za, kako se navodi, astronomskih milijardu evra!

Razlog zbog čega je ovaj posao išao i preko kineskih vlasti je njihova zainteresovanost da iskoriste slavno ime velikana italijanskog fudbala u cilju dalje popularizacije najvažnije sporedne stvari na svetu u njihovoj državi i sve to sa dugoročnim ciljem.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U budućem upravnom odboru kluba, u kome će se naći novi ljudi, većinom Kinezi, biće prisutna i Berluskonijeva ćerka Barbara, koja je, zahvaljujući njenom ocu, zadržala visoko pozicionirano mesto u klubu i posle prodaje. Nije, međutim, poznato da li će i naredne sezone glavnu reč o sportskim pitanjima u klubu voditi dugogodišnji prvi operativac "rosonera" Adrijano Galijani.

Dan ranije, Milan je saopštio da je potpisao sponzorski ugovori sa kompanijom “Sanrio”, koja stoji iza poznatog brenda “Hello Kitty”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA